ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Άνδρας περιέλουσε μια γυναίκα και τις δύο κόρες της με «καυστική ουσία» – Galaksias Portal News

Η αστυνομία του Λονδίνου αναζητά άνδρα που περιέλουσε γυναίκα και τις δύο της -μικρής ηλικίας- κόρες με «καυστική ουσία» χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε δρόμο στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, τραυματίζοντας επίσης περαστικούς και αστυνομικούς.

Τα τρία θύματα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σήμερα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, το πρωί και μολονότι «δεν κινδυνεύει η ζωή τους, η γυναίκα και η μικρότερη κόρη της σημαδεύτηκαν από τα τραύματα που υπέστησαν για πάντα», διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, γύρω στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), στη συνοικία Κλάπαμ άνδρας περιέλουσε την 31χρονη γυναίκα και τις δύο κόρες της, ηλικίας οχτώ και τριών ετών, με «αλκαλική» ουσία, όπως καυστική σόδα ή χλωρίνη.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν βίαιος προς τη μία από τις κόρες, την οποία πέταξε στο έδαφος, προσπάθησε αρχικά να διαφύγει με αυτοκίνητο, αλλά προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και διέφυγε με τα πόδια.

«Θα εντοπίσουμε τον δράστη της επίθεσης αυτής», δεσμεύτηκε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στο BBC ο αρχηγός της αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλεϊ, ο οποίος θέλησε να υπογραμμίσει ότι επιθέσεις με χημικές ουσίες και οξύ είναι «εξαιρετικά σπάνιες» στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι γνωρίζονταν, επομένως δεν υπάρχει κάποια σύμπτωση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τίποτε δεν αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης όταν «θαρραλέα προσέφεραν βοήθεια» στα θύματα, ερχόμενα επίσης σε επαφή με την ουσία αυτή. Οι τρεις από αυτούς χρειάστηκε επίσης να διακομισθούν στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Αυτόπτες μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το BBC ανέφεραν ότι η γυναίκα φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και ότι φώναζε: «Τα μάτια μου! Τα μάτια μου!».

Πέντε αστυνομικοί χρειάστηκε επίσης να λάβουν φροντίδα για «ελαφρά» τραύματα. Όλοι αυτοί πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης.

Ύστερα από μια σειρά επιθέσεων με καυστικές ουσίες που είχαν συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μερικά χρόνια, φτάνοντας σε αριθμό τις 941 το 2017, τα περιστατικά αυτά ήταν σπάνια χάρη στην ενίσχυση των ελέγχων στην πώληση των προϊόντων αυτών το 2019.

Ωστόσο, το 2022 ο αριθμός των επιθέσεων άρχισε και πάλι να αυξάνεται, κατά 69% στην Αγγλία και την Ουαλία, φτάνοντας τις 710 επιθέσεις, σύμφωνα με την οργάνωση Acid Survivors Trust International.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button