ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Αλεξανδρινή παροικία τίμησε την 28η Οκτωβρίου – Τα λόγια του Πατριάρχη Θεόδωρου

Η Αλεξανδρινή παροικία τίμησε σε κλίμα συγκίνησης την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο να τονίζει ότι «οι καρδιές των Ελλήνων ξέρουν να φυλάττουν το Έθνος που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας», τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιο Κοτσιώνη να αναγιγνώσκει το μήνυμα προς τους Αποδήμους του υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, και την Αλεξανδρινή παροικία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Ανδρέα Βαφειάδη να δίνει το δυναμικό παρών.

Στον επιβλητικό κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου οι μαθητές των ιστορικών ελληνικών σχολείων του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερώφειου Γυμνασίου – Λυκείου, σήκωσαν την ελληνική σημαία, ψάλλοντας μαζί τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Αιγύπτου και υποκλινόμενοι στο άκουσμα του «Τη Υπερμάχω».

«Αν η πατρίδα μας σεμνοπρεπώς και συγκινησιακά εορτάζει με τους απανταχού Έλληνες τα 200 χρόνια της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, η Αλεξάνδρεια και η Αίγυπτος σεμνύνονται εξαιρέτως για την εορτή αυτή της 28ης Οκτωβρίου» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου και του ιερού κλήρου, με τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του ιεραποστολικού Πατριαρχείου π. Νικόδημο Τότκα να τελεί την πανηγυρική θεία λειτουργία για την Θεία Σκέπη.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger