ΕνημέρωσηΟικονομία

Η αναφορά της Daily Mail στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες – Άμεση Ενημέρωση

Οι Έλληνες κάτοικοι και παραθεριστές των ελληνικών νησιών έχουν αγανακτήσει με την «κατάληψη» των παραλιών, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail. Το «κίνημα της πετσέτας» που δημιουργήθηκε στην Πάρο σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ντόπιοι δεν βρίσκουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των εταιρειών που νοικιάζουν τις ξαπλώστρες.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες λειτουργούν παράνομα αφού επιτρέπουν στους τουρίστες να προκρατήσουν τις ξαπλώστρες σε υπερβολικά υψηλή τιμή με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να μην έχουν πού να καθίσουν.

Τον Ιούλιο οργάνωσαν διαδηλώσεις στις ακτές της Πάρου με πανό που έγραφαν: «Διεκδικήστε την παραλία: Το κίνημα των πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες».

Καθώς το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα νησιά, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομικών, έδωσε εντολή στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες στις δημοφιλείς περιοχές για τον περιορισμό των παράνομων επιχειρήσεων, συνεχίζει το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου.

Το περασμένο καλοκαίρι οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ αγγίζοντας τα 4,5 εκατομμύρια. Το αποτέλεσμα ήταν μια έξαρση των επιχειρήσεων που χρεώνουν κρατήσεις για ξαπλώστρες στις κορυφαίες παραλίες.

Η ομάδα Save Paros Beaches έδειξε μια επιχείρηση να χρεώνει 60 ευρώ (51,68 λίρες) στους τουρίστες για να νοικιάσουν μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για μια ημέρα. Με 120 ευρώ (103,36 λίρες), οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια “περιοχή VIP”.

Ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έχει συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές αλλά ακόμα δεν ξέρει πως να επιλύσει την κατάσταση ενώ το κίνημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά. Ο ίδιος δήλωσε: «Βιώνουμε μια κατάσταση όπου η απρέπεια είναι ούτως ή άλλως τόσο διαδεδομένη. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button