ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Είχε συνεπή αγωνιστική διαδρομή για τη δημοκρατία και την κοινωνία» – Galaksias Portal News

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, Νίκου Τσούκαλη, απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρο το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, μετά από μια μακρά και συνεπή αγωνιστική διαδρομή για τη δημοκρατία και την κοινωνία, μέσα από τις γραμμές των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Ο Νίκος Τσούκαλης άφησε το έντονο πολιτικό του στίγμα στη γενέτειρά του, την Πάτρα, ασκώντας παράλληλα τη δικηγορία από το 1983 μέχρι και το 2007, όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νομό Αχαΐας.

Ο Νίκος Τσούκαλης γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1981. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής Θεσσαλονίκης (1978-1979). Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα από το 1983 μέχρι που εκλέχτηκε βουλευτής.

Ήταν υποψήφιος νομάρχης το 1998, 2002 και 2006 με τον συνδυασμό “ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ” και νομαρχιακός σύμβουλος από το 1999 μέχρι και την παραίτησή του το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν, επίσης, συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και ενεργό μέλος της, από το 1986 μέχρι σήμερα, καθώς και μέλος της “Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου”.

 Εκφράζουμε βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button