ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ανανεώθηκε η Skoda Octavia – Στα 265 άλογα η κορυφαία «RS» έκδοση – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Octavia είναι το best seller μοντέλο της τσέχικης μάρκας, έχοντας σημειώσει πάνω από 7 εκατ. πωλήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες που έχει πατήσει τους τροχούς της. Η Skoda ανανέωσε το μοντέλο για να παραμείνει επίκαιρο και ανταγωνιστικό, καθώς η τέταρτη γενιά του, κυκλοφορεί από το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά ξεχωρίζουν τα τροποποιημένα εμπρός LED φώτα ημέρας τα οποία έχουν πιο αιχμηρό σχήμα και πλέον επεκτείνονται χαμηλότερα στο ύψος της μάσκας. Οι LED Matrix προβολείς ενσωματώνουν το επονομαζόμενο “Crystallinium”, ένα ειδικό κρύσταλλο που προσδίδει τη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση. Όσον αφορά το  πίσω μέρος, αναγράφεται η λέξη «Skoda» με κεφαλαία γράμματα ενώ τα φώτα διατηρούν το σχήμα «C». Να σημειώσουμε πως η νέα Octavia έρχεται και σε sedan αλλά και σε combi αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι λίγες αλλά καίριες. Πλέον ακόμα και η βασική έκδοση διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,0 ιντσών και αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών. Η Skoda ανανέωσε τις επιλογές επενδύσεων και ταπετσαριών με βιώσιμα υλικά, ενώ διατήρησε τα αεριζόμενα και με λειτουργία μασάζ εμπρός καθίσματα, που διατίθενται με επιπλέον κόστος. Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά προσφέρεται και κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών (10 ίντσες η στάνταρ οθόνη) με ενσωματωμένο chatbot ChatGPT στην ψηφιακή και φωνητική βοηθό του οδηγού, Laura.

Στο τερέν της βενζίνης, πρώτη επιλογή είναι ο 1.5 TSI βενζινοκινητήρας απόδοσης 116 ή 150 ίππων ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και με ήπιο υβριδικό σύστημα, αποκτώντας αυτόματο κιβώτιο DSG αντί για 6άρι μηχανικό. Ακολουθεί ο 2λιτρος TSI των 204 ίππων και 320 Nm ροπής ο οποίος εξοπλίζεται με αυτόματο 7άρι σασμάν και φυσικά τετρακίνηση.

Στο τερέν του πετρελαίου υπάρχει ο 2λιτρος TDI με 116 ίππους και 6άρι μηχανικό σασμάν, και με 150 ίππους όπου αποκτά 7άρι αυτόματο.

Η κορυφαία έκδοση RS, διαθέτει τον 2λιτρο TSI μόνο που αυτή τη φορά αποδίδει 265 ίππους και 370 Nm ροπής, εξοπλίζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και στέλνει τη κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Αισθητικά ξεχωρίζει από τις διπλές εξατμίσεις, τις τριγωνικές εισαγωγές αέρα, τον πιο επιθετικό προφυλακτήρα, τα μπάκετ καθίσματα, τις κόκκινες ραφές, τα αλουμινένια πεντάλ, το τριάκτινο τιμόνι και φυσικά τα λογότυπα RS.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Octavia εξοπλίζεται πρώτη φορά και με τα συστήματα “Intelligent Park Assist” και “Remote Park Assist, ενώ το μοντέλο προσφέρεται σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button