ΕνημέρωσηΟικονομία

Η απάντηση της ΣΤΑ.ΣΥ. στη «Ζούγκλα» για την άθλια εικόνα του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια

Τη δική της απάντηση στο δημοσίευμα της «Ζούγκλας» την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, το οποίο αναδείκνυε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, δίνει η ΣΤΑ.ΣΥ. με επιστολή της στην ιστοσελίδα μας.

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ της «Ζούγκλας», το οποίο περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποτυπώθηκαν οι φθορές στο ταβάνι και οι μουχλιασμένες από την υγρασία γυψοσανίδες, όπως επίσης και τα εκτεθειμένα σίδερα τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα όσων διέρχονται από τον σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα πατώντας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της ΣΤΑ.ΣΥ. την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

«Με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας zougla.gr, με τίτλο «Σε άθλια κατάσταση ο Σταθμός του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια» και σε απάντηση όσων αναφέρονται σε αυτή, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στον σταθμό της Γραμμής 1 του Μετρό «Ομόνοια», ορισμένες από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί και άλλες ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα. Μεταξύ αυτών, είναι η συνολική αναβάθμιση του φωτισμού του σταθμού με την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων φθορίου με φωτιστικά και λαμπτήρες τεχνολογίας Led. Πρόκειται για παρέμβαση που πέρα από αισθητικό και ενεργειακό όφελος, συμβάλλει και στην περαιτέρω θωράκιση της ασφάλειας του σταθμού.

Παράλληλα, σημεία της οροφής αλλά και της τοιχοποιίας του σταθμού, που κατά περιόδους εμφανίζουν φθορά, κυρίως λόγω υγρασίας,  έχουν ήδη αποκατασταθεί, ενώ τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ αφαιρούν ανά τακτά διαστήματα γκράφιτι από τις επιφάνειες του σταθμού.

Τέλος, αναφορικά με τις φθορές που απεικονίζονται στις εικόνες που δημοσίευσε η «Ζούγκλα», τεχνικοί της ΣΤΑ.ΣΥ έχουν προχωρήσει στο πρώτο στάδιο της επισκευής, που είναι ο καθαρισμός των σημείων και αναμένονται τα υλικά, ούτως ώστε οι φθορές του σταθμού να έχουν αποκατασταθεί πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button