Τρόπος Ζωής

Ο Αύγουστος Κορτώ περιέγραψε την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε – «Πήρα τα χάπια και κάθισα στο κρεβάτι»

Σε μια καθηλωτική περιγραφή για την αυτοκτονία της μητέρας τους αλλά και για την απόπειρα να βάλει τέλος και στη δική του ζωη, προχώρησε ο Αύγουστος Κορτώ.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, βρέθηκε σήμερα (23.03.2024) καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10» στην ΕΡΤ και μίλησε για στιγμές από τη ζωή του που τον στιγμάτισαν, όπως η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε.

«Αποζητούσα τη σαρκική επαφή από πολύ νωρίς. Ήξερα πολύ καλά ότι αυτό που με τραβούσε ήταν το αγορίστικο σώμα, μέσα μου σε ό,τι αφορούσε την επιθυμία και τη συναίσθηση της επιθυμίας, ήμουν απόλυτα ελεύθερος», ανέφερε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ, μιλώντας για το γεγονός πως έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου.

«Επέζησα μετά την αυτοκτονία της, πάλεψα με την διπολική διαταραχή. Η αυτοκτονία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι, ως το ακραίο σύμπτωμα μιας σοβαρής νόσου. Μετά την αυτοκτονία της νοσηλεύτηκα,  κανένας άνθρωπος δεν βλέπει ως λύτρωση το ψυχιατρείο», εξομολογήθηκε ο Αύγουστος Κορτώ για τον θάνατο της μητέρας του.

Όσο για τη στιγμή που αποπειράθηκε και ο ίδιος να δώσει τέλος στη ζωή του: «Πήρα τα χάπια στο καθιστικό, πήγα στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, κάθισα στην άκρη του κρεβατιού, εκείνη την στιγμή θυμάμαι να λέω μέσα μου: “Όχι, αυτό που έκανε η Κατερίνα, δεν θα το κάνω εγώ στον Τάσο, δεν θα ξυπνήσει να με βρει νεκρό δίπλα του”», είπε ο Αύγουστος Κορτώ.

To άρθρο Ο Αύγουστος Κορτώ περιέγραψε την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε – «Πήρα τα χάπια και κάθισα στο κρεβάτι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button