Κόσμος

Άκαρπες οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα ενώ πλησιάζει η έναρξη του ραμαζανιού – Galaksias.com

 Οι συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός  στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Χαμάς και των διεθνών διαμεσολαβητών διακόπηκαν την Τρίτη (5/3) στο Κάιρο χωρίς να υπάρξει πρόοδος ενώ πλησιάζει η ημερομηνία για την έναρξη του ραμαζανιού.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση είχε παρουσιάσει την πρότασή της για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στους διαμεσολαβητές κατά τη διάρκεια διήμερων συνομιλιών και τώρα περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έμειναν μακριά από αυτόν τον γύρο των συνομιλιών.

«Ο Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών» για να τον πιέσουν για μια συμφωνία, δήλωσε ο Ναΐμ.
Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίως τις συνομιλίες στο Κάιρο.

Μια πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το Ισραήλ έμεινε μακριά επειδή η Χαμάς απέρριψε το αίτημά της να παράσχει έναν κατάλογο όλων των ομήρων που είναι ακόμη ζωντανοί. Ο Ναΐμ είπε ότι αυτό ήταν αδύνατο χωρίς να προηγηθεί κατάπαυση του πυρός, καθώς οι όμηροι ήταν διασκορπισμένοι σε όλη την εμπόλεμη ζώνη και κρατούνταν από διαφορετικές ομάδες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button