ΕνημέρωσηΟικονομία

Έτοιμο τον Ιούνιο το Athens Heart – Επενδύσεις 100 εκατ. για φέτος – Galaksias Portal News

Tον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων από την Premia Properties, το οποίο θα μισθωθεί εξ ολοκλήρου στην ΑΑΔΕ. Την ώρα που η εταιρεία «τρέχει» επενδυτικό πλάνο αξίας 100 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2025.

Στόχος μάλιστα της ΑΕΕΑΠ είναι να επεκταθεί περαιτέρω και στις φοιτητικές εστίες, που ήδη έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Μαρκάζος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης (15.4.2024) των αναλυτών, η μετατροπή του Athens Heart προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και σύντομα στην ΑΑΔΕ θα παραδοθεί ένα νέο κτίριο, το οποίο θα είναι πιστοποιημένο κατά LEED Gold και αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο όνομα. Το ενοίκιο μάλιστα που ζητά η εταιρεία από το Δημόσιο είναι εξαιρετικά χαμηλό, καθώς ανέρχεται στα 14 ευρώ ανά τ.μ.

Ισχυρή παρουσία έχει επίσης και η εταιρεία στις φοιτητικές εστίες, καθώς στα μέσα Μαΐου θα παραδώσει στη Ξάνθη 102 δωμάτια για φοιτητές, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει και περαιτέρω επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο.

Όπως τονίζει μάλιστα ο κ. Μαρκάζος «η αγορά έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ακίνητα, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μηδαμινή». Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας επίσης κατά 42% αφορά logistics, καθώς η Premia έχει ιδιαίτερη ισχυρή παρουσία σε εν λόγω κλάδο. Σ’ αυτήν τη φάση η πιο πρόσφατη επένδυση στο τομέα αφορά μια αποθήκη 11.000 τ.μ., στον Ασπρόπυργο.

Σημαντικό άνοιγμα κάνει επίσης η ΑΕΕΑΠ σε ένα άλλο εξαιρετικά ανερχόμενο κλάδο που είναι ο οινοτουρισμός. Συγκεκριμένα, προχώρησε πρόσφατα σε μια στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ, με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Αναλυτικότερα, η PREMIA Properties, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS AE, η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης, θα ιδρυθεί νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ ΑΕ με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στο κομμάτι αυτό επίσης η εταιρεία έχει προχωρήσει και στην πλήρη ανακαίνιση των οινοποιείων στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

Η Premia διαθέτει μια καλή διασπορά ποιοτικών μισθωτών και στοχεύει σε μακροχρόνιες μισθώσεις που τις δίνουν σημαντικές υπεραξίες. Συνεχίζει να είναι επιλεκτική στις επιλογές της, ακόμα και στα logistics που έχει σημαντική παρουσία. Ακόμη, προσπαθεί να επεκταθεί και στα οικιστικά ακίνητα, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ στο επίκεντρό της βρίσκονται και τα βιομηχανικά.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της Premia, ακόμη είναι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων να φτάσει σύντομα στα 500 εκατ. ευρώ και σε πέντε χρόνια στο 1 δισ. ευρώ.

To άρθρο Premia: Έτοιμο τον Ιούνιο το Athens Heart – Επενδύσεις 100 εκατ. για φέτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button