Πολιτική

Η αρχή και το τέλος της κατάντιας μας.

Ο Παπανδρέου δεν ΜΠΟΡΟΥΣΕ αλλά ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής.

Η πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Μάνου στο λογαριασμό του στο Facebook όπου “έδειξε” τον Κώστα Καραμανλή ως υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας (επειδή δεν καταλάβαινε και δεν άκουγε κανέναν) έφερε στο προσκήνιο τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Κάποιοι με αφορμή την ανάρτηση του Στέφανου Μάνου, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις θυμίζουν ένα γεύμα εργασίας που έγινε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2014 με τη συμμετοχή του τότε φρεσκοεκλεγμένου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο γεύμα συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Κομισιόν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Παρόντες ήταν επίσης ο τότε διευθυντής του Γιούνκερ Μάρτιν Σελμάγιερ και ο σύμβουλος του τότε Ελληνα πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεύμα έγινε στο roofgarden του ξενοδοχείου KingGeorge στο Σύνταγμα.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε στα αίτια της χρεοκοπίας και στη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιούνκερ φέρεται να είπε τότε ότι: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς, δεν είχε τις ικανότητες να χειριστεί την κρίση. Ωστόσο (πρόσθεσε) ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής».

Ο Στέφανος Μάνος είχε γράψει: 

Δημοσιογράφος (υποθέτω νεαρής ηλικίας) μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί για την πρωτοβουλία μου να πεζοδρομήσω την Βουκουρεστίου. Το έμαθε διαβάζοντας πρόσφατη συνέντευξη μου στα ΝΕΑ. Η πεζοδρόμηση έγινε το 1978. Αν δεν το είχα πει στη συνέντευξη ίσως πίστευε ότι ήταν έργο του Τρίτση ή του Αβραμόπουλου.

Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο. Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι “ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!”

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. ‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα.

Πάντως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε αλλά ποτέ δεν αναζητήθηκαν ευθύνες. Ουσιαστικά δεν υπήρξε Εξεταστική για τις Κυβερνήσεις που μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ (όταν και μπήκε σε εντελώς διαφορετικό οικονομικό πλαίσιο) την οδήγησαν στην κατάρρευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ανέβει στην Κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα γινόταν έρευνα για το θέμα. Τελικά η Εξεταστική έγινε για τα όσα συνέβησαν αφού η χώρα μπήκε στα Μνημόνια και όχι για το πως οδηγήθηκε εκεί. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της λόγω της εξαιρετικές σχέσεις με τον καραμανλικό στρατόπεδο (Καμμένος καραμανλικό δεκανίκι του Τσίπρα και Παυλόπουλος ΠτΔ).

Σχόλιο ekdosi.com: Όλο αυτό ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Αλλά είμαστε τόσο απαράδεκτος λαός που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Κωστάκης να ξανάρθει ως σωτήρας. Ο Κωστάκης μαζί με το Αλεξάκη είναι το “Κωσταλέξη” της ελληνικής πολιτικής που έφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάντια.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close