ΑθλητικάΕνημέρωση

«Θα σταματήσω από το ποδόσφαιρο όταν δεν θα μπορώ να αποδώσω» – Galaksias Portal News

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι, αλλά παραμένει ενεργός και στην Εθνική Αργεντινής, με τον ίδιο να μη δείχνει ακόμη έτοιμος για σκέψεις… απόσυρσης από το ποδόσφαιρο.

Στα 36 του χρόνια, ο Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, αλλά συνεχίζει να διασκεδάζει από το ποδόσφαιρο και έτσι δεν εξετάζει ακόμη το τέλος του από την ενεργό δράση, όπως δήλωσε και σε συνέντευξή του στο podcast “Big Time”.

Οι δηλώσεις του Μέσι

Για την αποχώρηση από την Μπαρτσελόνα: «Η αλλαγή ήταν δύσκολη όταν πήγα στην Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί τα πήγαινα πολύ καλά στη Βαρκελώνη και σχεδίαζα να μείνω εκεί. Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, έπρεπε να ξαναφτιάξω τη ζωή μου από τη μια μέρα στην άλλη. Γνώρισα ένα άλλο πρωτάθλημα, έναν άλλο σύλλογο, νέα αποδυτήρια. Ήταν μια αλλαγή που δεν αναζητούσαμε και γι’ αυτό ήταν δύσκολο στην αρχή».

Για την απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα ως παιδί: «Για μένα ήταν δύσκολο όταν έφτασα στη Βαρκελώνη. Ήμουν παιδί και έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέους φίλους, νέα χώρα, νέα πόλη, νέους ανθρώπους, νέο σχολείο. Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή, αλλά νόμιζα ότι έκανα αυτό που ήθελα, παίζοντας ποδόσφαιρο, σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα και αυτό με έκανε να προχωρήσω μπροστά, ήταν εντυπωσιακό και το χάρηκα πολύ. Πάντα μου φέρονταν πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα, τους είμαι ευγνώμων».

Για την Ίντερ Μαϊάμι και το τέλος της καριέρας του: «Ξέρω ότι τη στιγμή που θα νιώσω ότι δεν είμαι πια σε θέση να αποδώσω, ότι δεν διασκεδάζω πια ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα σταματήσω. Είμαι πολύ επικριτικός με τον εαυτό μου, ξέρω πότε είμαι καλός, πότε κακός, πότε παίζω καλά και πότε άσχημα. Όταν αισθανθώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία. Αν αισθάνομαι καλά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό ξέρω να κάνω».

Για την ποδοσφαιρική του πορεία και το μέλλον: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω όταν αποσυρθώ, σήμερα προσπαθώ να απολαμβάνω τη μέρα με τη μέρα, τις στιγμές, χωρίς να σκέφτομαι το παραπέρα. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο ακόμα, ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα. Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και μου αρέσει και έναν νέο ρόλο. Σε αθλητικό επίπεδο ήμουν τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Δόξα τω Θεώ που μου έδωσε τόσα πολλά σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και με την οικογένειά μου, τους φίλους μου».

Για την Εθνική Αργεντινής: «Το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές για εμάς, τις οικογένειές μας και ολόκληρη τη χώρα ήταν μαγικό, θα μείνει μαζί μας για μια ζωή. Σίγουρα θα είχα φύγει από την Εθνική αν δεν γίναμε πρωταθλητές, αλλά ευτυχώς δώσαμε άλλον έναν τίτλο στην Αργεντινή».

To άρθρο Λιονέλ Μέσι: «Θα σταματήσω από το ποδόσφαιρο όταν δεν θα μπορώ να αποδώσω» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button