ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων της Fed πίσω από το νέο ρεκόρ τιμών – Galaksias Portal News

Οι τιμές του χρυσού διεύρυναν το ράλι τους και σημείωσαν άλλο ένα υψηλό ρεκόρ σήμερα (1.4.2024), ωθούμενες από τις προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων και την ελκυστικότητά του ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Ο χρυσός spot πρόσθεσε 1,32% και διαπραγματεύεται στα 2.265,53 δολάρια ανά ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν άνοδο άνω του 2% και διαπραγματεύονταν στα 2.286,39 δολάρια ανά ουγγιά.

«Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για τον χρυσό», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Joseph Cavatoni, market strategist στο World Gold Council. «Αυτό που πραγματικά το οδηγεί είναι, νομίζω, ότι πολλοί κερδοσκόποι της αγοράς αποκτούν πραγματικά αυτή την εμπιστοσύνη και την άνεση -στις- περικοπές της Fed», είπε.

Ο βασικός δείκτης πληθωρισμού της Fed για τον Φεβρουάριο σκαρφάλωσε 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή – πιθανότατα θα κρατήσει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε αναμονή πριν αρχίσει να εξετάζει μειώσεις επιτοκίων.

Η Fed έμεινε στάσιμη όσον αφορά τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνεδρίασής της τον Μάρτιο, αλλά παρέμεινε στην πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι τιμές του χρυσού τείνουν να μοιράζονται μια αντίστροφη σχέση με τα επιτόκια. Καθώς τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία θα απέδιδαν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Οι τιμές των ράβδων οδηγήθηκαν υψηλότερα και από τη ζήτηση στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Caesar Bryan, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Gabelli Funds.

To άρθρο Χρυσός: Οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων της Fed πίσω από το νέο ρεκόρ τιμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button