Σπορ

Η βιογραφία του Τζάκομο Καζανόβα, ενός επαγγελματία τζογαδόρου

Το όνομα «Καζανόβα» είναι ευρέως γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει κάποιον ως μεγάλο και αδίστακτο εραστή. Θα βάζαμε και στοίχημα όπως ολόκληρος ο πλανήτης το έχει έτσι στο μυαλό του. Η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά το 1852, αλλά η προέλευση της εντοπίζεται στον προηγούμενο αιώνα και βασίζεται στη ζωή του Τζάκομο Καζανόβα (Giacomo Casanova).

Ο Καζανόβα έγινε δημοφιλής για την τάση του να κάνει δικές του τις γυναίκες που επιθυμούσε και στη συνέχεια να τις εγκαταλείπει. Τα κατορθώματα του έχουν καταγραφεί από τον ίδιο σε μια σειρά 12 τόμων υπό τον τίτλο «Story of my Life». Μέσα στις 3.500 συνολικά σελίδες, παρέχεται μια πλήρης εικόνα τόσο για τον ίδιο όσο και για τα κοινωνικά έθιμα της Ευρώπης κατά τον 18ο αιώνα. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2010 το πρωτότυπο χειρόγραφο αγοράστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, εκτός από τα κατορθώματά του με το γυναικείο φύλο, ο Καζανόβα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα τυχερά παιχνίδια στην οποία και θα εστιάσουμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close