ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κόμμα ζητάει να διεξαχθεί έρευνα για ενδεχόμενη ανάμιξη της Δύσης στον θάνατο του Στάλιν – Galaksias Portal News

Το κόμμα Κομμουνιστές της Ρωσίας ζήτησε από την υπηρεσία ασφαλείας FSB και κορυφαίους εισαγγελείς να ερευνήσουν για ενδεχόμενη ανάμιξη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στον θάνατο του σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν το 1953, μετέδωσε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Το κόμμα απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στη FSB με αίτημα να ελέγξουν την πιθανή ανάμιξη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στον θάνατο του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, σύμφωνα με το RIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλές μαρτυρίες κάνουν λόγο για πιθανή δηλητηρίαση του ηγέτη των σοβιετικών εθνών από πράκτορες δυτικής επιρροής», δήλωσε ο Μαλίνκοβιτς, σύμφωνα με το RIA.

Δεν έγινε αμέσως σαφές αν η FSB ή το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα απάντησε στο αίτημα του κόμματος.

Σήμερα είναι η 71η επέτειος του θανάτου του Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης από το 1924 μέχρι την ημέρα που πέθανε. Η αιτία του θανάτου του ήταν αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στάλιν επέβλεψε την ταχεία εκβιομηχάνιση της Ρωσίας, αλλά στη διάρκεια της διακυβέρνησής του εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκκαθαρίσεις, στα στρατόπεδα εργασίας του Γκουλάγκ και από λιμούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει κάνει μια μετρημένη αποτίμηση του Στάλιν, εγκωμιάζοντας την ηγεσία του στον πόλεμο, αλλά καταδικάζοντας ως «ολοκληρωτική» την εσωτερική πολιτική του.

Το κόμμα Κομμουνιστές της Ρωσίας (CPCR) ιδρύθηκε το 2012. Ο κύριος αντίπαλός του στα αριστερά του ρωσικού πολιτικού φάσματος είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (CPRF), το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Μαλίνκοβιτς είπε στο RIA πως εκπρόσωποι του κόμματός του θα καταθέσουν σήμερα άνθη στην προτομή του Στάλιν στο Τείχος του Κρεμλίνου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button