ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στην ελληνική αγορά τα νέα Colt και ASX – Δείτε τιμές και χαρακτηριστικά – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mitsubishi σε μία όμορφη παρουσίαση στον χώρο του Ελληνικού, «έκοψε την κορδέλα» για την έναρξη της εμπορικής σταδιοδρομίας των νέων Colt και ASX. Εκμεταλλευόμενη την συμμαχία με τις Renault και Nissan, η ιαπωνική φίρμα δηλώνει βροντερό παρών στην ελληνική αγορά, φέρνοντας δύο σημαντικούς παίκτες στην κατηγορία B. Δύο παίχτες που δανείζονται πολλά από τα ομόσταυλα Renault αδέρφια τους (Clio και Captur), είναι όμως έτοιμα να διαγράψουν την δική τους πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mitsubishi Colt

Το μεγάλο όνομα της εταιρίας επιστρέφει σε μία αγορά που λατρεύει τα μικρά, οικονομικά και μανιτζέβελα μοντέλα. Το νέο Colt πατάει στην πλατφόρμα CMF-B, διαθέτει ξεχωριστό προφυλακτήρα, ενώ παράλληλα στο πίσω μέρος, αναφέρεται ολογράφως το όνομα της εταιρίας. Οι κάθετοι προβολείς και τα λογότυπα της εταιρίας ολοκληρώνουν την μοντέρνα εικόνα του, ενώ στο εσωτερικό, η εικόνα γνώριμη από το Clio, με την κάθετη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων να είναι 7 ίντσες στη βασική έκδοση και 9,3 ίντσες στις πλουσιότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα διαθέσιμος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών, ενώ το μοντέλο θα διατίθεται στις εκδόσεις Inform, Invite Plus, Intense Plus, Instyle, και σε πέντε χρώματα.

Κινητήρες

Όσον αφορά τους κινητήρες, η βασική επιλογή διαθέτει 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.0λτ. με χειροκίνητο κιβώτιο και απόδοσης 67 ίππων και 95 Nm ροπής. Ακολουθεί ο ίδιος 1.000άρης αλλά με turbo και 91 άλογα με160 Nm. Κορυφαία επιλογή η Full Hybrid με βενζινοκινητήρα 1.600κ.εκ. και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνεργάζονται με multi-mode κιβώτιο και μπαταρία 1.2 kWh. Η συνδυαστική απόδοση είναι στα 143 άλογα.

Τιμές

Mitsubishi ASX

Όπως είπαμε, η εταιρία φέρνει δύο παίκτες στην B κατηγορία. Έτσι και το νέο ASX είναι ένα B-SUV βασισμένο σε τεράστιο βαθμό στο Captur. Ξεχωρίζει όμως από αυτό λόγω της νέας μάσκας και φυσικά του διαφορετικού λογότυπου. Η εικόνα στο εσωτερικό δεν φέρνει αλλαγές, παραμένοντας ευρύχωρη και hi-tech με οθόνη στο κέντρο 7 ή 9.3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Κινητήρες

Στη βάση της γκάμας του νέου ASX υπάρχει ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo κινητήρας απόδοσης 91 ίππων και 160 Nm ροπής. Ακολουθεί ο 1.300άρης τετρακύλινδρος turbo επίσης με mild hybrid σύστημα και ιπποδύναμη 140 ίππων και 260 Nm ροπής. Η Full Hybrid εκδοχή χρησιμοποιεί τον 1.600άρη Hybrid με συνολική αυτονομία 900χλμ. και απόδοση 143 ίππων. Τέλος, κορυφαία επιλογή η Plug-in Hybrid με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και 160 άλογα συνδυαστικής απόδοσης (144 Nm ροπής ο 1.600άρης και 205 Nm ροπής το ηλεκτρικό μοτέρ).

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο προωθητικό πρόγραμμα της Mitsubishi το οποίο καθορίζεται ως εξής για όλα τα μοντέλα:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button