Υγεία & Διατροφή

O Σούνακ ζητά «πράσινο φως» από τους λόρδους για το νομοσχέδιο Ρουάντα – Galaksias Portal News

O πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ κατάφερε να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές οργισμένες αντιδράσεις στο Συντηρητικό Κόμμα και να πάρει την έγκριση από τη Βουλή των Κοινοτήτων για τον διαβόητο πλέον νόμο για τη Ρουάντα.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά αιτούντων ασύλου και προσφύγων από τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας στην κεντροαφρικανική χώρα, Ρουάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας είχε κρίνει προ μηνών το ίδιο σχέδιο παράνομο, καθώς παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ έκρινε ότι η Ρουάντα δεν είναι μια ασφαλής χώρα.

Το νομοσχέδιο περνάει τώρα από τη Βουλή των Λόρδων όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίδραση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τον Σούνακ το σχέδιο Ρουάντα

Οι Συντηρητικοί, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2010 και με πρωθυπουργό τώρα τον Σούνακ, βλέπουν το προβάδισμα του Εργατικού Κόμματος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σε δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσφατη ατζέντα του κόμματος του Σούνακ περιελάμβανε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ο πληθωρισμός, ενώ σημαντική δέσμευση του ήταν να «σταματήσουν τα σκάφη» με τους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που απευθύνεται τόσο σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους όσο και σε πιο δεξιά μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button