ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Ελλάδα είναι βάση αρχών αντίθετη προς οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων – Galaksias Portal News

Ανάρτηση μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ έκανε ο Νίκος Δένδιας από το Ισραήλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Νωρίτερα στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον κ. Γκάλαντ ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα είναι βάση αρχών αντίθετη προς οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων και αντιμετωπίζει τον επιθετικό αναθεωρητισμό ως την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή».

«Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, συζητήσαμε για τα σημαντικά επιτεύγματα της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης μας και εκφράσαμε την επιθυμία μας να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο», τόνισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:«Αναδείξαμε το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας, που συμπεριλαμβάνει και πολλές κοινές ασκήσεις. Συμφωνήσαμε επίσης να ενισχύσουμε την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας με συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας, ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων ανάπτυξης και καινοτομίας. Συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας στην ευρύτερη περιοχή και την ενίσχυση της συνεργασίας μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας. Αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υπογράμμισα ότι είναι απαράδεκτη κάθε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού. Αποτελεί παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και απόπειρα αλλαγής συνόρων με χρήση βίας».

 

To άρθρο Δένδιας από το Ισραήλ: Η Ελλάδα είναι βάση αρχών αντίθετη προς οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των συνόρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button