Τρόπος Ζωής

«Είχατε άγνοια ή λέγατε συνειδητά ψέματα;» – Galaksias Portal News

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλει την κυβέρνηση σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές με το σύστημα IRIS, το οποίο «διαφημιζόταν» πως δεν έχει χρεώσεις.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής υπενθυμίζει τις δηλώσεις που έχει κάνει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης για το IRIS ως «μέθοδο συναλλαγών χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε φορά δε που ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλαμε, σε δημόσιες συζητήσεις, την αδράνεια της κυβέρνησης στο ζήτημα των υπερβολικών τραπεζικών χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συντονισμένη απάντηση όλων των κυβερνητικών στελεχών ήταν πως υπάρχει και το IRIS, χωρίς προμήθειες» επεσήμανε.

«Και την ίδια στιγμή που όλη η κυβέρνηση μιλάει ακόμα για ένα σύστημα χωρίς τραπεζικές προμήθειες, ανεξαιρέτως οι τράπεζες ανακοινώνουν χρεώσεις για τον έμπορο και ελεύθερο επαγγελματία! Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή “πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω της υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% έως και 1% επί του τζίρου τής συναλλαγής”» ανέφερε, στην ίδια ανάρτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση επί του θέματος, με ένα ερώτημα: «Είχατε άγνοια για τις χρεώσεις που θα επέβαλαν στις συναλλαγές με IRIS οι τράπεζες ή γνωρίζατε και λέγατε συνειδητά ψέματα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button