Επικαιρότητα

Ιερόσυλοι έβαλαν ξανά στο μάτι τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία – Στόχος ο εφημέριος; (pics) – Galaksias.com

Αυτή τη φορά οι δράστες μπήκαν ξημερώματα στον ναό από την πλαϊνή είσοδο με τη λεία τους να περιορίζεται σε αντικείμενα χωρίς αξία

Στόχος ιερόσυλων έγινε για πολλοστή φορά ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι Χανίων, με τους δράστες να παραβιάζουν τα ξημερώματα μία από τις δύο εισόδους και να αφαιρούν τάματα και δύο παλιές οβίδες που χρησιμοποιούνταν ως ανθοδοχεία. Έντονα προβληματισμένος είναι ο εφημέριος του ναού, ο οποίος αποδίδει το νέο περιστατικό σε προειδοποιητικό μήνυμα προς το πρόσωπό του, εκτιμώντας ότι κίνητρο δεν ήταν η κλοπή.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού πατέρα Εμμανουήλ Μπιτζανάκη, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο έργο θεατής για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά οι δράστες μπήκαν ξημερώματα στον ναό από την πλαϊνή είσοδο με τη λεία τους να περιορίζεται σε αντικείμενα χωρίς αξία.

«Σπάσαν την πόρτα, επιχείρησαν να σπάσουν και την κεντρική…Υπήρχε το κυτίο, δεν το ακούμπησαν, όπως υπήρχαν σπουδαιότερα πράγματα», δήλωσε.

Οι δράστες αφαίρεσαν ασημένια τάματα πιστών και δύο σκαλιστές οβίδες που χρησιμοποιούνταν σαν ανθοδοχεία ενώ φαίνεται πως δεν ακούμπησαν το παγκάρι. Ο εφημέριος του ναού μιλά για ενέργειες που στόχο έχουν να πλήξουν την εκκλησία και ενδεχομένως να στείλουν μήνυμα προς το πρόσωπό του.  

«Απλά ως κληρικός θα πω τη θέση μου, την άποψή μου, που πάντοτε είναι άποψη της Εκκλησίας. Αν αυτό ενοχλεί δεν ξέρω πόσο μπορεί να σπρώξει μορφές εκδίκησης είτε προς το πρόσωπό μου είτε προς την εκκλησία. Δεν το διανοούμαι ότι μπορεί να φτάνουμε σε αυτά τα σημεία», τόνισε ο εφημέριος του ναού.

Προφήτης Ηλίας, Χανιά

Δεκάδες είναι τα περιστατικά διαρρήξεων στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στους Τάφους των Βενιζέλων, ενώ αναρίθμητα τα εκκλησιαστικά είδη που έχουν κλαπεί. Στο παρελθόν στόχος βανδάλων είχαν γίνει και τα γραφεία του ναού.

Προφήτης Ηλίας, Χανιά

Όπως λέει ο εφημέριος, «τα τελευταία 25 χρόνια κάθε χρόνο έχουμε μια με δύο φορές παραβιάσεις. Άλλες φορές είναι για κλοπή, αλλά τα τελευταία συμβάντα μάλλον προσδιορίζουν μια άλλη εικόνα. Είναι να ενοχλήσουν, να προξενήσουν ζημιές μόνο για την εκκλησία ίσως από αντικείμενους προς την εκκλησία».

Προφήτης Ηλίας, Χανιά

Και αυτή τη φορά πάντως οι ιερόσυλοι έδρασαν ανενόχλητοι μεταμεσονύχτιες ή πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ναός βρίσκεται απόμερα και είναι ουσιαστικά αφύλακτος.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button