ΑθλητικάΕνημέρωση

«Μεσόγειος S.O.S. – Τα Νιωτάκια βρίσκουν λύση!» – Galaksias Portal News

Το νηπιαγωγείο Ίου μετέτρεψε το BeeBot, την «έξυπνη μέλισσα», ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου, σε… δελφίνι και μαζί με τα Νιωτάκια δημιούργησε μια μικρή αναπαράσταση της Μεσογείου, η οποία κινδυνεύει από τα σκουπίδια και τη μόλυνση που προκαλούν τα πλοία, αλλά και οι άνθρωποι.

Οι μικροί μαθητές, δίνοντας εντολές στο BeeBot στο εκπαιδευτικό πλαίσιο «STEM», διασχίζουν την απόσταση ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και φαντάζονται έναν κόσμο που όλοι αυτοί οι όμορφοι προορισμοί ενώνονται με γέφυρες, ώστε να μην επιβαρύνεται το πέλαγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Beebot μεταμορφώθηκε σε δελφίνι και η περιπέτεια ξεκίνησε! Τα Νιωτάκια αποφάσισαν πως δεν πρέπει να αφήσουν τη Μεσόγειο να φύγει εξαιτίας της μόλυνσης του νερού από τα καράβια και ανέλαβαν δράση. Κατασκεύασαν γέφυρες, οι οποίες ενώνουν τα γειτονικά νησιά της Ίου και έτσι θα αποφεύγουν οι άνθρωποι να μετακινούνται με πλοία. Το δελφίνι Beebot ξεκίνησε από τη Σύρο και έφτασε στην Ίο, ενώνοντας 5 νησιά με ανθεκτικές γέφυρες! Σε κάθε νησί άκουγε τα προβλήματα που υπήρχαν και συνέχισε μέχρι τον τελευταίο σταθμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η περιγραφή του βίντεο από τις «περιπέτειες» των μικρών παιδιών.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button