ΕνημέρωσηΠολιτική

«Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ

Για ακροδεξιούς χούλιγκανς που ήρθαν από την Κροατία με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους. Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων.

Τα ερωτήματα είναι προφανή:

  • Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
  • Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
  • Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
  • Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

To άρθρο «Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button