Υγεία & Διατροφή

“Η επίθεση του Πούτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας”

«Η επίθεση του Πούτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν μιλώντας στο Athens Democracy Forum. Για μια ακόμα φορά εστίασε στην ανάγκη στήριξης του Ουκρανικού λαού ενώ δεν παρέλειψε να κάνει έναν παραλληλισμό με την Ελληνική ιστορία λέγοντας πως «οι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

Επεσήμανε, όμως, ότι οι «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και ότι πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διατάσεις του πολέμου στην Ουκρανία» και πρόσθεσε και τα εξής:
«Για πάνω από 70 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος πορεύεται στο δρόμο της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν έχει πάντα γραμμική πορεία,. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Να παλέψουμε για να βοηθήσουμε κάθε Δημοκρατία».
«Η δύναμη ανήκει στους πολίτες, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και την ελευθερία του λόγου. Αυτές τις αρχές είχε και  η Ελληνική Δημοκρατία» δήλωσε ακόμη η Φον ντερ Λάιεν.
Δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν εξαλειφθεί και ότι πρέπει, παράλληλα, να υπάρξει ειδική δράση σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς».

 


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger