ΕνημέρωσηΠολιτική

Έρευνα σε 3 επίπεδα για τα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου – «Γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ

Να διασφαλίσει ότι δεν θα υπονομευτεί ο θεσμός της επιστολικής ψήφου – την οποία η αντιπολίτευση συνδέει με τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στους εκλογείς του εξωτερικού – και ταυτόχρονα να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση επιχειρεί η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η έρευνα σε τρία επίπεδα θα ξεδιαλύνει όλες τις πτυχές, ενώ αν και εφόσον προκύψει κάποια παρατυπία από την πλευρά της Ευρωβουλευτή της ΝΔ… είναι προφανές ότι θα ληφθεί υπ΄ όψιν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον σχεδιασμό του για την Ευρωλίστα, όπως δηλώνουν στο newsit.gr αρμόδια στελέχη.

Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης και η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών δηλώνουν ότι το υπουργείο δεν δίνει προσωπικά στοιχεία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Εσωτερικό έλεγχο διέταξε η Ν. Κεραμέως

Η πρώτη κίνηση χθες, σε επίπεδο κυβέρνησης, ήταν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να ζητήσει εσωτερικό έλεγχο. «Η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι δεν πήρε τα email από το υπουργείο Εσωτερικών. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Λιβάνιο, να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να εξακριβώσουμε, να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023, για τους οποίους γίνονται οι καταγγελίες και ευρύτερα. Έχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία σκιά εδώ πέρα. ‘Όλα στο φως» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών (ΕΡΤ1).

Εισαγγελική έρευνα

Αργότερα το απόγευμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελλόμενη διαρροή emails κατοίκων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή της Ν.Δ..

Σε πρώτη φάση θα ερευνηθεί εάν και από ποια δημόσια υπηρεσία υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Εάν διαπιστωθεί ότι πράγματι διοχετεύτηκαν τα emails, τότε στο στόχαστρο του εισαγγελέα θα βρεθεί και η κ. Ασημακοπούλου.

Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η Ευρωβουλευτής

Παράλληλα «τρέχει» άλλη μία έρευνα, αυτή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θα κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσει στην Ανεξάρτητη Αρχή… ποιες λίστες έχει και από που.

Η ίδια υποστηρίζει ότι το γραφείο της, 100 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια, «ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018», όπως αναφέρει σε ανάρτηση της.

Ωστόσο, αρκετοί απόδημοι Έλληνες που έλαβαν το επίμαχο email καταγγέλλουν ότι δεν είχαν δώσει τη συναίνεση τους για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

«Θόρυβος» και «ψίθυροι» στο εσωτερικό της ΝΔ

Οι χειρισμοί της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχουν προκαλέσει πολλούς ψιθύρους και στο εσωτερικό του κόμματος, με κάποιους να μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό με τους συναδέλφους της, υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και άλλους να μην παραγνωρίζουν τον… «θόρυβο» που θα υπάρξει στις Βρυξέλλες, δεδομένου ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πήραν στο θέμα. με ερώτηση τους, στην Κομισιόν.

Το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει, όπως όλα δείχνουν, τη δημόσια συζήτηση ως τις ευρωεκλογές.

Δεδομένου ότι είθισται οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να στέλνουν newsletter στους πολίτες, ζητώντας τη στήριξη τους, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν αυτή τη φορά, στον απόηχο της υπόθεσης Ασημακοπούλου.

To άρθρο Έρευνα σε 3 επίπεδα για τα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου – «Γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button