ΕνημέρωσηΟικονομία

Το 97% των συναλλαγών εκτός καταστήματος, επενδύσεις 1 δισ. στην τεχνολογία μέχρι το 2026

Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ έχει υλοποιήσει η Εθνική Τράπεζα τα τελευταία τριάμισι χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού της, ενώ τα κονδύλια που θα έχει απορροφήσει το συγκεκριμένο έργο όταν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από τώρα, θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας την εβδομάδα αυτή τη νέα εικόνα της Εθνικής Τράπεζας, με αλλαγή και του λογοτύπου της, ο πρόεδρος της ΕΤΕ, Γκίκας Χαρδούβελης, ο CEO, Παύλος Μυλωνάς και η γενική διευθύντρια Μάρκετινγκ του Ομίλου, Χαρά Νταλέκου, αναφέρθηκαν στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στην Εθνική Τράπεζα από το 2019 όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο μετασχηματισμού, στις δυνατότητες που έχει πλέον η τράπεζα να επεκτείνει το πελατολόγιο, τις προσφερόμενες υπηρεσίες της αλλά και στις νέες επενδύσεις. Ήδη η ΕΤΕ κατέχει την πρωτιά σε ψηφιοποίηση στην Ελλάδα και είναι μία από τις δέκα καλύτερες ψηφιακά τράπεζες στην Ευρώπη.

«Παρά το ότι η κερδοφορία ήταν φτωχή τα προηγούμενα χρόνια, αποφασίσαμε ότι θα ξοδεύουμε στην τεχνολογία, κάνοντας επενδύσεις σχεδόν διπλάσιες από τον ανταγωνισμό, γιατί πιστεύαμε ότι η τράπεζα που επενδύει στην τεχνολογία είναι εκείνη που θα επιβιώσει αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς.

«Η νέα εταιρική εικόνα αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην ΕΤΕ τα τελευταία χρόνια και έρχεται την κατάλληλη στιγμή, μετά την απόλυτα επιτυχημένη διάθεση του 22% των μετοχών της τράπεζας από το ΤΧΣ», είπε ο πρόεδρος, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σημειώνεται ότι όταν η Διοίκηση της ΕΤΕ εξήγγειλε το πρόγραμμα μετασχηματισμού της το 2019, ο ισολογισμός της βαρυνόταν με κόκκινα δάνεια 22,5 δισ. και τα κεφάλαιά της ήταν οριακά. Σήμερα, τα κόκκινα δάνεια είναι μόλις 1 δισ. και τα κεφάλαια της Τράπεζας από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, και μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η ψηφιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας δεν θα άλλαζε την εικόνα της, πάντως, αν η τράπεζα δεν άλλαζε εκ των έσω, όπως τόνισε ο Π. Μυλωνάς. «Σήμερα δεν θα δείτε ουρές στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας. Το 97% των συναλλαγών γίνεται εκτός τραπεζικού καταστήματος», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, τονίζοντας ότι σήμερα η Εθνική Τράπεζα είναι ένας οργανισμός στον οποίο οι νέοι θέλουν να έρθουν να δουλέψουν.

Σήμερα η Εθνική Τράπεζα έχει γίνει η μόνη ελληνική τράπεζα με ψηφιακό core banking, δηλ. έχει ψηφιοποιημένες όλες τις βασικές λειτουργίες της, ενώ όλα λειτουργούν σε περιβάλλον cloud για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Εθνική Τράπεζα μπορεί να γνωρίζει επακριβώς τον πελάτη της (ανάγκες και συναλλακτική συμπεριφορά) και να δημιουργεί προϊόντα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button