ΕνημέρωσηΟικονομία

Πότε επιβάλλονται «καμπάνες» στους φορολογούμενους – Galaksias Portal News

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση, ορίζει εκ νέου το τι ισχύει με πιθανά πρόστιμα και τόκους σε όσους φορολογούμενους υπερβούν τις χρονικές διορίες.

Έτσι, οι φορολογούμενοι οι οποίοι βαρύνονται με την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν το τι θα ισχύσει άπαξ και υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να αποφύγουν τις … «κακοτοπιές».

Αναλυτικά, αν ο φορολογούμενος δεν υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων ή υποβάλει εκπρόθεσμη ή ανακριβή δήλωση, με συνέπεια τη μη διενέργεια εκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ή την εκκαθάριση ή τον προσδιορισμό αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, ως αφετηρία για την επιβολή των προστίμων, ορίζεται η επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Ως αφετηρία για την επιβολή των τόκων ορίζεται η επομένη της ημερομηνίας της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου για το οικείο έτος από τη Φορολογική Διοίκηση για τους υπόχρεους του έτους αυτού. 

To άρθρο ΕΝΦΙΑ: Πότε επιβάλλονται «καμπάνες» στους φορολογούμενους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button