Επικαιρότητα

Σωστικά μέτρα στο γεφύρι των Παρακοίλων που υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία – Galaksias.com

Άμεση είναι η αντίδραση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου στην πρόσφατη παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για την ανάγκη λήψης σωστικών μέτρων και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης στο δίτοξο γεφύρι των Παρακοίλων που υπέστη ζημιές κατά τη σφοδρή βροχόπτωση της 16ης του περασμένου Ιανουαρίου.

Στην επιστολή του κ. Βέρρου προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και στον προϊστάμενο της κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη απάντησε άμεσα η υπηρεσία γνωρίζοντας ότι «πραγματοποίησε αυτοψία κατά την οποία διαπιστώθηκε πως η πέτρινη δίτοξη γέφυρα που σώζεται στον οικισμό των Παρακοίλων και προστατεύεται από την αρχαιολογική νομοθεσία ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 35/Β/2-2-1962), υπέστη βλάβες έπειτα από έντονη βροχόπτωση. Συγκεκριμένα κατέρρευσε τμήμα του γωνιώδους εμβόλου της κεντρικής καμάρας, ενώ διαπιστώθηκε και ο βανδαλισμός του μνημείου με συνθήματα». Στην επιστολή αναφέρεται πως «επιτακτική κρίθηκε η ανάγκη προγραμματισμού λήψης άμεσων σωστικών μέτρων και άρσης της επικινδυνότητας του μνημείου, καθώς και του καθαρισμού του από τα τοιχογραφήματα, την υλοποίηση των οποίων δρομολογεί άμεσα η Εφορεία».

Ας σημειωθεί εδώ ότι από μέρους της Δημοτικής αρχής της Δυτικής Λέσβου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, σχεδιάζεται συνολικότερη παρέμβαση στην περιοχή των Παρακοίλων στη διαδρομή από το οθωμανικό λουτρό στο χωριό προς το προαναφερόμενο γεφύρι και από εκεί στο οθωμανικό τέμενος μέσω των λιθόστροτων μονοπατιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button