ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του αρσενικού από το σώμα – Galaksias Portal News

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eco-Environment & Health ρίχνει φως στον πολύπλοκο αντίκτυπο της κατανάλωσης αλκοόλ στη βιοδιαθεσιμότητα του αρσενικού και στον τρόπο συσσώρευσής του στους ιστούς. Διερεύνησε πώς το αλκοόλ αλλάζει τη μικροχλωρίδα του εντέρου και τους εντερικούς φραγμούς, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το αρσενικό απορροφάται και διανέμεται σε όλο το σώμα.

Σε αυτή τη μελέτη, Κινέζοι ερευνητές από το Nanjing Institute of Environmental Sciences εξέτασαν πώς το αλκοόλ επηρεάζει την επεξεργασία του αρσενικού από το σώμα, ενός ευρέως διαδεδομένου περιβαλλοντικού δηλητηρίου. Το αρσενικό ταξινομείται ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο κατηγορίας Ι. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αυξημένη λήψη μέσω της περιβαλλοντικής έκθεσης, συμπεριλαμβανομένης της κατάποσης υπόγειων υδάτων, της κατανάλωσης τροφής, ιδίως ρυζιού και προϊόντων ρυζιού και τυχαίας κατάποσης σκόνης μολυσμένης με αρσενικό. Ωστόσο, οι επακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία είναι δοσοεξαρτώμενες και επηρεάζεται από τη βιοδιαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μελέτη, ποντίκια έλαβαν δίαιτες εμπλουτισμένες με αρσενικό και ημερήσιες ποσότητες κινέζικου οινοπνεύματος, που προσομοιώνουν την ανθρώπινη πρόσληψη αλκοόλ. Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ το αλκοόλ ενίσχυσε την απορρόφηση του αρσενικού στο έντερο, μείωσε εκπληκτικά τη συσσώρευσή του σε κρίσιμα όργανα. Αυτή η απροσδόκητη επίδραση προέρχεται από τη βλάβη του αλκοόλ στους εντερικούς φραγμούς και τις αλλαγές στη μικροχλωρίδα του εντέρου, η οποία αυξάνει την είσοδο του αρσενικού στην κυκλοφορία του αίματος.

Το αλκοόλ αύξησε επίσης τη διήθηση των νεφρών και μείωσε τα επίπεδα της αντιδιουρητικής ορμόνης, οδηγώντας στην έκπλυση περισσότερου αρσενικού μέσω των ούρων. Ουσιαστικά, το αλκοόλ επιταχύνει την έξοδο του αρσενικού από τον οργανισμό, μειώνοντας τις επιβλαβείς δυνατότητές του.

Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ κοινών ουσιών και τις απρόβλεπτες επιπτώσεις τους στην υγεία, παρέχοντας μια νέα οπτική γωνία για την τοξικότητα του αρσενικού και την επίδραση του αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δρ. Hongbo Li, συγγραφέας της μελέτης, τόνισε τη σημασία της κατανόησης του ρόλου του αλκοόλ στη βιοδιαθεσιμότητα του αρσενικού. «Δεδομένης της ευρείας έκθεσης και στις δύο ουσίες, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδρούν μέσα στο σώμα για να προβλέψουμε καλύτερα και να μετριάσουν τους κινδύνους για την υγεία», δήλωσε.

Αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για ομάδες που εκτίθενται τόσο σε αρσενικό όσο και σε αλκοόλ, προσφέροντας μια λεπτομερή εικόνα των παραγόντων κινδύνου και των αλληλεπιδράσεων τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button