Κόσμος

Η «προφητεία» για τον Πούτιν και η τελευταία ανάρτηση για το κελί απομόνωσης – Galaksias.com

Ένα μόλις μήνα πριν το θάνατό του, ο Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε σήμερα Παρασκευή 16/2 είχε κάνει μία πρόβλεψη για το τέλος του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ανάρτησή του επίσης μία ημέρα πριν το θάνατό του, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, έγραφε για το κελί απομόνωσης όπου τον είχαν κλείσει οι Αρχές των ρωσικών φυλακών για 15 μέρες.

«Θα καταρρεύσει και θα θρυμματιστεί»

Το κράτος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μια μέρα θα καταρρεύσει μαζί με την μετασοβιετική ελίτ είχε προβλέψει.

«Ψέματα, ψέματα και τίποτα άλλο, παρά μόνο ψέματα», αναφέρει ο Ναβάλνι. «Θα καταρρεύσει και θα θρυμματιστεί. Το κράτος του Πούτιν δεν είναι βιώσιμο. Μία ημέρα θα κοιτάμε αν είναι στη θέση του και δεν θα είναι εκεί».

«Οι πολυγαμικοί έγιναν συντηρητικοί στη χώρα μας. Τα μέλη του ΚΚΣΕ (Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης) έγιναν τώρα Ορθόδοξοι (Χριστιανοί). Οι κάτοχοι των χρυσών διαβατηρίων και λογαριασμών στο εξωτερικό έγιναν τώρα φανατικοί πατριώτες», ανέφερε ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέβασαν οι υποστηρικτές του.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για να μείνει στη φυλακή έως ότου γίνει 74 ετών, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία του Πούτιν είναι ένα κράτος που διοικείται από «κλέφτες και εγκληματίες» και στο οποίο μια μέρα θα υπάρξουν σεισμικές αλλαγές μέσω εξέγερσης.

Από τότε που ο Πούτιν ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα στο Κρεμλίνο την τελευταία ημέρα του 1999, οι αντίπαλοί του έχουν προβλέψει αρκετές φορές την πολιτική του πτώση κι έχουν διαψευσθεί.

«Μόλις μου χάρισαν 15 μέρες στην απομόνωση»

«Μόλις μου έδωσαν 15 μέρες σε ένα κελί τιμωρίας, στην απομόνωση δηλαδή» έγραψε στο “X” στις 16:20 (τοπική ώρα) της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου ο Αλεξέι Ναβάλνι. Πρόκειται για την τελευταία ανάρτησή του, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος έγραψε, ακόμη, στην ίδια ανάρτηση: «Δηλαδή είναι το τέταρτο κελί τιμωρίας σε λιγότερο από δύο μήνες που είμαι μαζί τους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button