ΕνημέρωσηΟικονομία

Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια κυκλοφόρησε η θρυλική ταινία με τον Κούρκουλο και την Καρέζη – Galaksias Portal News

Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια η θρυλική ταινία «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, με την Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Κούρκουλο, κάνει την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας.  Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά νουάρ του ελληνικού κινηματογράφου, με συγκλονιστικές ερμηνείες, μοναδική ατμόσφαιρα και ακαταμάχητη μουσική. Η ταινία ήταν ένας θρίαμβος, κόβοντας 313.822 εισιτήρια στην Α’ προβολή της μόνο.

Η Φίνος Φιλμ θυμάται το χρονικό της πρώτης προβολής της δραματικής ταινίας της και με ένα βίντεο και μια ανάρτηση εύχεται χρόνια πολλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 17 Φεβρουαρίου 1964 ο Φίνος με τον Ντίνο Δημόπουλο και τον Ηλία Λυμπερόπουλο αναμένουν με αγωνία τις αντιδράσεις του κοινού. Είναι ημέρα Δευτέρα και η πολυαναμενόμενη δραματική ταινία «Λόλα» κάνει την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας «από πρωίας».

Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στα γραφεία της Χίου και είναι διθυραμβικές. Στη βραδινή προβολή καταφτάνουν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καληγήρου αλλά και τόσοι άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί κάθονται με το κοινό για να δουν την ταινία τους στην μεγάλη οθόνη.

Μαζί τους και ο νεότατος τότε Σταύρος Ξαρχάκος με την πρωτοεμφανιζόμενη Βίκυ Μοσχολιού, που δεν φανταζόταν ακόμα πόσο πολύ θα καθόριζε την καριέρα της η ερμηνεία της σε αυτήν την ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία ήταν ένας θρίαμβος, κόβοντας 313.822 εισιτήρια στην Α’ προβολή της μόνο. Εξήντα χρόνια μετά, η «Λόλα» αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά νουάρ του ελληνικού κινηματογράφου, με συγκλονιστικές ερμηνείες, μοναδική ατμόσφαιρα και ακαταμάχητη μουσική.

Χρόνια πολλά «Λόλα».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button