ΕνημέρωσηΟικονομία

«Open Days – Γνώρισε τις Σχολές» στη Θεσσαλία 11 έως 13 Μαρτίου – Galaksias Portal News

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις «Open Days» στη Θεσσαλία, στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας στην Καρδίτσα, στη Λάρισα και στον Βόλο, από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2024.

Μετά το περσινό «Open Day» που είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Αθήνα, με στόχο την ενημέρωση για τις σχολές και τα προγράμματα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ΔΥΠΑ επεκτείνει τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μέσα στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ξεκινώντας από τη Θεσσαλία.

Στα τρία «Open Day» της Θεσσαλίας, παράλληλα με τη μουσική και το street food που θα απολαύσουν, οι επισκέπτες θα μπορούν από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., να συνομιλήσουν με μαθητευόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια των σχολών.

Για συμμετοχή στο Open Day ΔΥΠΑ Καρδίτσας (Τρικάλων 226, 43131) στις 11 Μαρτίου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
https://www.eventora.com/el/Events/open-days-karditsa
Για συμμετοχή στο Open Day ΔΥΠΑ Λάρισας (Ερμογένους 10, 41447) στις 12 Μαρτίου την ιστοσελίδα: https://www.eventora.com/el/Events/open-days-larisa
Για συμμετοχή στο Open Day ΔΥΠΑ Βόλου (Αθηνών 64, 38334) στις 13 Μαρτίου την ιστοσελίδα:  https://www.eventora.com/el/Events/open-days-volos

Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα μαθητείας -πρακτικής- σε εργασιακό χώρο) και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τους δρόμους που ανοίγονται για τους μαθητές των ΕΠΑΣ και τους σπουδαστές των ΙΕΚ μετά την αποφοίτησή τους.

Επιπλέον, καθώς οι επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων, οι εκδηλώσεις θα πληροφορήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αγορές για το έργο και τα προγράμματα σπουδών που παρέχουν οι σχολές της ΔΥΠΑ, τα οποία επικαιροποιούνται με τη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα δραστηριότητάς τους (ΕΑΒ, ΟΝΕΧ, ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ) και έχουν ενταχθεί σε διαδικασία κτιριακής – ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων τους, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η ώθηση της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί στόχο και του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, ώστε να εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση σε μαθητές και σπουδαστές, με ταυτόχρονη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλο προσωπικό, καθώς τα επαγγέλματα και οι δεξιότητες των αποφοίτων βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Όλες πληροφορίες για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

To άρθρο ΔΥΠΑ: «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές» στη Θεσσαλία 11 έως 13 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button