ΕνημέρωσηΟικονομία

Η Ιρλανδία μειώνει το ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας στο 9%

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα μειώσει τον ΦΠΑ για τους επόμενους έξι μήνες στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Πλαισίου Ενεργειακής Ασφάλειας που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί η χώρα στην ενεργειακή κρίση που επιδεινώνεται συνεχώς από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη (13 Απριλίου) τη μείωση του ΦΠΑ από 13,5% σε 9% στους λογαριασμούς ενέργειας, η οποία θα ισχύσει από τις αρχές Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου.

«Η αυξημένη ζήτηση καθώς βγαίναμε από την πανδημία, σε συνδυασμό με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συναφείς κυρώσεις στη Ρωσία, έφερε νέες προκλήσεις για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε η ιρλανδική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής ήταν οι «δραματικές αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του πετρελαίου, στην Ιρλανδία και σε όλη την Ευρώπη».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger