Επικαιρότητα

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ από την Κρήτη στη Δυτική Αττική για την καταγραφή των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου (pics)

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανόλης Χνάρης

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Αττική με σκοπό την ενημέρωση, την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος των περιοχών αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο με επικεφαλής το βουλευτή Ρεθύμνης και υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανόλη Χνάρη και αποτελούμενο και από τον αναπληρωτή γραμματέα του εν λόγω Τομέα  Χρήστο Ξενοκώστα, το γραμματέα της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής Αγαθάγγελο Σερέπα, τους πολιτευτές Αντώνη Υψηλάντη, Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη και μέλη της τοπικής οργάνωσης, επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Μεγάρων, ενός Δήμου που αποτελεί τον πυλώνα της αγροτικής παραγωγής στη Δυτική Αττική.

Ο Μ. Χνάρης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, του Αμπελουργικού  Συνεταιρισμού Μεγάρων, του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, των Μελισσοκόμων και των Οστρακοκαλλιεργητών.

Τα κυριότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, αφορούσαν την αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη των εργατών γης καθώς επίσης  την εξυγίανση και ενίσχυση των συνεταιρισμών, τη συγκρότηση εθνικού, περιφερειακού και επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης και τον ποιοτικό έλεγχο από το κράτος στην οινοπαραγωγή, με ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της παράνομης οινοποιίας. 

Επιπλέον, «επί τάπητος» τέθηκαν και τα θέματα που αφορούν την κατάρτιση χρήσεων γης για αγροτική παραγωγή, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης σε θέματα όπως: η άρδευση και η λίπανση και η μόνιμη εισοδηματική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών στην Αττική.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέγραψε όλα τα προβλήματα καθώς επίσης και τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του αγροτικού κλάδου των ως άνω περιοχών, δεσμευόμενο παράλληλα για την ανάδειξη των θεμάτων αυτών με κάθε πρόσφορο μέσο, τόσο με πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και νέες πολιτικές δράσεις.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button