Κόσμος

Υπέγραψε την επέκταση το συμβολαίου του ο Μεντιλίμπαρ – Galaksias.com

Ολυμπιακός και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζουν μαζί προς το 2025. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Βάσκο προπονητή να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο.

«Μεντιλίμπαρ 2024-2005: Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του και θα χτίσει τον Θρύλο της επόμενης σεζόν!», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έκαναν δύο ημέρες μετά τη νίκη (3-2) επί της Φενέρμπαχτσέ στον πρώτο προημιτελικό στο Europa Conference League, σχεδόν δύο μήνες μετά την άφιξη του 63χρονου Βάσκου προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος με το νέο συμβόλαιο δίνει παράταση στην πρώτη εκτός των ισπανικών συνόρων εμπειρία του.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου όταν ο Χοσέ ΛΟυίς Μεντιλίμπαρ ανακοινώθηκε ως προπονητής από τον Ολυμπιακό, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στη νίκη (1-0) επί της Φερεντσβάρος στους «32» του Europa conference League . Γνώρισε την πρώτη του ήττα με τον Ολυμπιακό στις 7 Μαρτίου από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-4, ενώ στο πρωτάθλημα έχασε (1-3) από τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Μακάρι να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και στα 100α του γενέθλια (σ.σ: 10/3/2025). Το θέλω πολύ. Βέβαια αυτό είναι αρκετά μακρινό ακόμα. Βρίσκομαι εδώ μόλις έναν μήνα και ζούμε πολύ μεγάλες αλλαγές στην ομάδα μας, όμως η αλήθεια είναι πως εύχομαι πραγματικά τα πράγματα να πάνε καλά.Αφού ο σύλλογος το θέλει και αφού και εγώ το θέλω εύχομαι να γιορτάσουμε μαζί και τα 100 χρόνια του συλλόγου», είχε πει τον Μάρτιο (στην COSMOTE TV), σε συνέντευξη ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (10/03,) στην 1η αγωνιστική των play-off της ελληνικής Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ-γεννημένος 14 Μαρτίου 1961- αφήνοντας πίσω του μία μέτρια καριέρα ποδοσφαιριστή, μετά την αποχώρησή του το 1994, εργάστηκε στις κατηγορίες νέων της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ξεκινώντας μια μακρά διαδρομή (επίσης από Εϊμπαρ, Αθλέτικ Μπιλπάο, Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε, Εϊμπάρ, Αλαβές και Σεβίλη).

Κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Europa League 2022-23 με τη Σεβίλη, η οποία επικράτησε με 4-1 τα πέναλτι της Ρόμα στη Βουδαπέστη (1-1), ενώ αγωνίστηκε στο «Γ. Καταϊσκάκης» απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα για το ευρωπαϊκό Super Cup, χάνοντας 5-4 τα πέναλτι, πριν στις 8 Οκτωβρίου αποχωρήσει από τον πάγκο του συλλόγου της Ανδαλουσίας.

«Ξέρω τον Μεντιλίμπαρ από την εποχή μου στην Μπαρτσελόνα. Όταν βλέπεις μια ομάδα του Μεντιλίμπαρ να παίζει, μπορείς να αναγνωρίσεις την επιρροή του, μπορείς να πεις αμέσως ότι είναι η ομάδα του, Βγαίνουν γρήγορα μπροστά, κάνουν γρήγορη χρήση των ακραίων, βάζουν πολλές σέντρες, μπαίνουν καλά στη μεγάλη περιοχή, είναι επιθετικοί. Με αυτόν απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κέρδισαν τη Ρόμα στον τελικό», είχε πει ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρντιόλα, την παραμονή του ευρωπαϊκού Super Cup, λόγια που αποτελούν δίχως άλλο αναγνώριση της αξίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button