ΕνημέρωσηΠολιτική

Η κλωστοϋφαντουργία ζητά άμεση στήριξη – Galaksias Portal News

Μέτρα για τη στήριξη των κλωστοϋφαντουργίας ζητά από την κυβέρνηση ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ). Συγκεκριμένα, εν όψει της 87ης ΔΕΘ, ο κ. Κούρταλης δήλωσε:

«Το παραγωγικό μας σύστημα στηρίζεται κατά κύριο λόγο, για την δημιουργία του ΑΕΠ, στον τουρισμό και την παροχή μικρής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής παραγωγικότητας υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο, όμως, αυτό έχει εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του και τον δυναμισμό του, με συνέπεια, η ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας για την ευρύτερη συμβολή της στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια να είναι σήμερα επιτακτικά επίκαιρη.

Ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας της χώρας, υπήρξαν, διαχρονικά, οι κλωστοϋφαντουργικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι οποίες καλούνται να ενισχύσουν τον παραγωγικό μας ιστό, ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικός».

Σύμφωνα με τον κ. Κούρταλη «η κυβέρνηση οφείλει, στα πλαίσια μια δυναμικότερης αναπτυξιακής πολιτικής να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε η βιομηχανία να εδραιωθεί ως βασικός αναπτυξιακός πυλώνας και η κλωστοϋφαντουργία να ξαναγίνει κύριος μοχλός της βιομηχανικής μας επέκτασης: Εξαλείφοντας τα διάσπαρτα αντικίνητρα για τη δημιουργία νέων κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων αλλά και τον εκσυγχρονισμό και τη μεγέθυνση των παλαιοτέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευρύνοντας τις ευκαιρίες συμμετοχής περισσότερων κλωστοϋφ/κών μονάδων στους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, για την αύξηση του όγκου και την αναβάθμιση της ποιότητας της βιομηχανικής μας παραγωγής και των εξαγωγών.

Ενθαρρύνοντας το τραπεζικό σύστημα να εγκαταλείψει παλιές και ξεπερασμένες νοοτροπίες και να χρηματοδοτήσει τις δυναμικές και βιώσιμες μονάδες, ενός κλάδου με ευοίωνες προοπτικές, όπως η κλωστοϋφαντουργία που τώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button