ΕνημέρωσηΟικονομία

Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τα επιτόκια μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού – Galaksias Portal News

Nα ρίξει τους τόνους αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων θέλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή είναι «σχεδόν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας», αλλά επανέλαβε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να μειωθούν τα επιτόκια έως ότου οι αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε τροχιά προς τον στόχο του 2%.

«Είναι καλό να βλέπουμε κάτι να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», είπε ο Πάουελ την Παρασκευή σε εκδήλωση της Fed του Σαν Φρανσίσκο, αλλά πρόσθεσε ότι οι τελευταίες αναγνώσεις δεν είναι τόσο καλές όσο αυτές που έλαβαν υπόψη τους οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πέρυσι.

«Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να μειώσουμε», δήλωσε.

Ο Πάουελ είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση νομισματικής πολιτικής αυτού του μήνα ότι πιθανότατα θα ήταν σκόπιμο να χαλαρώσει η πολιτική «κάποια στιγμή φέτος». Αλλά ο ίδιος και άλλοι υπεύθυνοι έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν βιάζονται δεδομένης της υποκείμενης ισχύος της οικονομίας και των πρόσφατων ενδείξεων επίμονων πιέσεων στις τιμές.

To άρθρο Πάουελ (Fed): Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τα επιτόκια μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button