ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο Yale θα ταξιδέψει η κρητική γαστρονομία – Galaksias Portal News

Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale θα ταξιδέψει η κρητική γαστρονομία και ο τρόπος ζωής των “παππούδων μας”, που έχει χαρακτηριστεί ως το διαβατήριο της μακροζωίας και της ευζωίας.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής λειτουργιών του ξενοδοχειακού ομίλου της Grecotel ( Grecotel Operations Director) είναι επίτιμος προσκεκλημένος του YALE στην Αμερική, προκειμένου να δώσει τις επόμενες ημέρες μια σειρά διαλέξεων για το πρότυπο του Υγιεινού Κρητικού Τρόπου Ζωής των παππούδων μας, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα η Grecotel θα στρώσει το τραπέζι στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αφού μαζί με τον κύριο Καλαϊτζιδάκη καλεσμένος είναι και ο σεφ του ξενοδοχείου Amirandes Βαγγέλης Φρονιμάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν η Grecotel υλοποίησε το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος την Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).

Στο σημείο αυτό ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι η Κρήτη είναι το 2023 στην 4η θέση αναφορικά με τις καλύτερες γαστρονομικές περιοχές του κόσμου. Ενδεικτικό της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα αυτών των κρητικών, ο ντάκος είναι η πρώτη επιλογή στα διεθνή εστιατόρια , όπως αυτό αποτυπώνει ο “Taste Atlas 2023-2024”, αποτέλεσμα έρευνας σε 9.000 εστιατόρια παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή 6 ελληνικά πιάτα είναι στις πρώτες επιλογές, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η ελληνική γαστρονομία. Φέτος το 3ο συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, που διοργανώνει η Grecotel θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button