Κόσμος

Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν δείχνει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos – Galaksias.com

Κατά 6 μονάδες προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που έδειξε ότι οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής «ρεβάνς» η οποία ήρθε ξανά στο επίκεντρο μετά τη νίκη του πρώην προέδρου στο Νιου Χάμσαϊρ.

Η πανεθνική δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.250 ενήλικων Αμερικανών και έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με ποσοστό 40% έναντι 34%, με τους υπόλοιπους να μην έχουν αποφασίσει ποιόν από τους δύο υποψηφίους θα ψηφίσουν. Η δημοσκόπηση είχε περιθώριο λάθους τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Καθώς ο Τραμπ κέρδισε τον μοναδικό εναπομείναντα αντίπαλο του στις προκριματικές εκλογές, τη Νίκι Χέιλι, περίπου το 67% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση από Δευτέρα έως Τετάρτη δήλωσε ότι «βαρέθηκε να βλέπει τους ίδιους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές και θέλει κάποιον νέο».

Ωστόσο, μόλις το 18% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε, αν ο Μπάιντεν και ο Τραμπ ήταν η επιλογή τους.

Οι ίδιοι οι δύο υποψήφιοι φαίνονται έτοιμοι για μια επανάληψη των εκλογών του 2016 μετά τις συνεχόμενες νίκες του Τραμπ στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ, με τον Τραμπ να εξοργίζεται επειδή η Χέιλι δεν παραιτήθηκε αμέσως από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων.

Το προβάδισμα έξι μονάδων του Τραμπ διατηρήθηκε ακόμη και όταν στους ερωτηθέντες δόθηκε η επιλογή να ψηφίσουν υποψηφίους τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του ακτιβιστή κατά των εμβολίων Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, με τον Τραμπ να συγκεντρώνει 36% υποστήριξη, τον Μπάιντεν 30% και τον Κένεντι 8%.

Σχεδόν περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με το δικομματικό σύστημα των ΗΠΑ, με μόλις ένας στους τέσσερις να είναι ικανοποιημένος από αυτό.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button