Κόσμος

Ρώσος καταδικάστηκε σε 14ετή ποινή κάθειρξης για συνεργασία με την Ουκρανία

Ρωσικό στρατοδικείο επέβαλε σήμερα ποινή κάθειρξης 14 ετών σε έναν άνδρα που έκρινε ένοχο για συνεργασία με ξένο κράτος και για δικαιολόγηση της τρομοκρατία, έγραψαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές κατηγόρησαν αρχικά τον 29χρονο Βλάντλεν Μενσικόφ για απόπειρα δολιοφθοράς των σιδηροδρομικών γραμμών απ΄όπου μεταφερόταν στρατιωτικός εξοπλισμός κοντά στη γενέτειρά του Ρεζ, ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ στα Ουράλια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Vecherniye Vedomosti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν οι δύο άλλες κατηγορίες και απορρίφθηκε η κατηγορία της απόπειρας δολιοφθοράς, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έγγραφα του στρατοδικείου του Γιεκατερίνεμπουργκ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μενσικόφ είναι ύποπτος ότι έλαβε οδηγίες από την “Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας”, μια παραστρατιωτική οργάνωση που εδρεύει στην Ουκρανία κι απαρτίζεται από Ρώσους, οι οποίοι αντιτίθενται στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και έχουν αναλάβει την ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν συνδέσει τις φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς με πολυάριθμες επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές με στόχο την παρακώλυση της μεταφοράς προμηθειών στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κιέβου πριν από δύο χρόνια και πλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει επίσης κατηγορηθεί για ανατίναξη εκρηκτικών στις σιδηροδρομικές γραμμές εντός της Ρωσίας.

Η διάδοχος υπηρεσία της σοβιετικής KGB, η FSB, συνέλαβε τον Μενσικόφ τον Σεπτέμβριο του 2022 στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Λευκορωσία, έγραψε η Vecherniye Vedomosti χωρίς να διευκρινίζει αν ο άνδρας σκοπεύει να ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button