ΕνημέρωσηΠολιτική

Θέατρο της Μόσχας ακυρώνει τις παραστάσεις έργου της Ρωσίδας συγγραφέως Λουντμίλα Ουλίτσκαγια

Το θέατρο «Σοβρεμένικ» της Μόσχας ακύρωσε τις παραστάσεις του έργου «Ας χορέψουμε..», το οποίο βασίζεται στο θεατρικό έργο της γνωστής Ρωσίδας συγγραφέως Λουντμίλα Ουλίτσκαγια.

Οι εν λόγω παραστάσεις ήταν προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του θεάτρου δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ακυρώθηκε η παράσταση. Το συγκεκριμένο έργο της παιζόταν στο θέατρο «Σοβρεμένικ» από το 2015.

Όπως γράφει ο ρωσικός ιστότοπος Meduza, στις 5 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστό ότι Θέατρο του Νέου Θεατή της πόλης Περμ ακύρωσε την προβολή της παράστασης «Εβραϊκή ευτυχία» που βασίζεται στο έργο της Λουντμίλα Ουλίτσκαγια «Ο εγγονός μου Βενιαμίν», χωρίς να αναφερθούν οι λόγοι της ακύρωσης.

Πάντως, στα τέλη Ιανουαρίου, οι φαρσέρ Vovan και Lexus που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο δημοσίευσαν στα κοινωνικά τους δίκτυα ένα βίντεο με τη Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, στο οποίο συνομιλούσαν μαζί της προσποιούμενοι τον επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Άντριι Γερμάκ. Στη συνομιλία με τους «φαρσέρ», η συγγραφέας είπε ότι οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των βιβλίων της «πηγαίνουν στην Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, από την Ουλίτσκαγια αφαιρέθηκε ο τίτλος της επίτιμης καθηγήτριας στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Χημικής Τεχνολογίας Μεντελέγιεφ, οι βιβλιοθήκες της Μόσχας σταμάτησαν να δίδουν βιβλία της και ο εκδοτικός οίκος ACT ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πληρωμές βάσει όλων των συμβάσεων με τη συγγραφέα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button