ΕνημέρωσηΠολιτική

Με ποντιακές λύρες, την ελληνική και την ποντιακή σημαία το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας η εξόδιος ακολουθία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, είχε έντονο το Ποντιακό στοιχείο, καθώς ήταν αυτός που πρωτοστάτησε το 1994 στην υιοθέτηση από τη Βουλή, της αναγνώρισης της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Για τον λόγο αυτό, το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική και την Ποντιακή σημαία, ενώ το πλαισίωνε αντιπροσωπεία από Ποντιακά σωματεία της Αθήνας και λυράρηδες.

 

Η οικογένεια αντί στεφάνων ζήτησε στήριξη για την ανοικοδόμηση της μικρής εκκλησίας του χωριού του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η οποία κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές στον Έβρο.

Το «παρών» στο στερνό αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη έδωσαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Επικεφαλής, ο πρόεδρος του κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Κώστας Λαλιώτης, οι βουλευτές Παύλος Χρηστίδης και Δημήτρης Μάντζος.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Καββαθάς και Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

φωτογραφίες: Eurokinissi

To άρθρο Με ποντιακές λύρες, την ελληνική και την ποντιακή σημαία το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χαραλαμπίδη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button