ΑθλητικάΕνημέρωση

«Η λέξη μαϊμού δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια» – Galaksias Portal News

Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ανδρέα Τετέι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η λέξη “μαϊμού” δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Ο Αχιλλέας Μπέος αντέδρασε μετά την άσκηση δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, για ρατσιστική επίθεση απέναντι Ανδρέα Τετέι στην αναμέτρηση του Βόλου με την Κηφισιά στην Καισαριανή.

Ο δήμαρχος του Βόλου και ισχυρός άνδρας της ομάδας ξεκαθάρισε ότι δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον Τετέι, ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η λέξη “μαϊμού” δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Σε όλους αυτούς που όχι απλώς συντηρούν αλλά διαστρεβλώνουν κιόλας την πραγματικότητα και προκάλεσαν μια “μαϊμού” δίωξη έχω να πω τα εξής:

Στη ζωή μου ουδέποτε υπήρξα ρατσιστής και ομοφοβικός. Ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό δεν είναι λόγια αλλά αποδεικνύεται στην πράξη αφού έχω συνυπάρξει και συνεργαστεί, κοινωνικά και επαγγελματικά, αρμονικά με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες, κάθε χρώματος, με διαφορετικό πολιτισμό, έθιμα και προσωπικές επιλογές.

Σχετικά με το περιστατικό στο γήπεδο της Καισαριανής, στην διάρκεια του αγώνα του Βόλου με την Κηφισιά, είναι κάτι περισσότερο από φανερό, είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει από πλευράς μου καμία απολύτως ρατσιστική επίθεση. Καθώς μάλιστα απευθύνομαι σε τρίτο πρόσωπο, τον διαιτητή, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν ρατσιστική χροιά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί οι νεόκοποι παράγοντες και οι υποκινητές τους,, που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους λόγους αυτό το συμβάν, οφείλουν να μάθουν ότι η λέξη “μαϊμού” δεν συμπεριλαμβάνεται στα ρατσιστικά σχόλια.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Τετέι, που τον σέβομαι ως άνθρωπο, θα πρέπει να του πω ότι με τέτοιες συμπεριφορές απλά υπονομεύει ο ίδιος την αξιοπιστία του. Το περιστατικό σαφώς και δεν μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο φυλετικό θέμα, αλλά δυστυχώς τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το “πουλήσουν” ως τέτοιο στην κοινή γνώμη.

Και αυτό συνιστά ντροπή. Ας συνειδητοποιήσουν ότι με τέτοια παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας μόνο τον αγώνα για μια ισότιμη κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς δεν εξυπηρετούν. Το αντίθετο. Τον ακυρώνουν”.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button