Auto & Moto

Η ΝΕΑ DAYTONA V350 by ZONTES

Κάνε την κάθε διαδρομή σου ξεχωριστή, πάνω στη σέλα της νέας DAYTONA V350 by ZONTES, τη μοτοσυκλέτα που είναι εμποτισμένη σε κάθε εκατοστό της με την πεμπτουσία του cruising. Με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της γεωμετρίας της, που συνδυάζονται με τις επιδόσεις από τον ολοκαίνουργιο κινητήρα, η V350 προσθέτει στην κυριολεξία έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε βόλτα, δίνοντάς σου το “άλλοθι” που χρειάζεσαι για να γεμίσεις το κοντέρ της με χιλιόμετρα.

Σύστημα Keyless Gen 2.5

Η νέα γενιά του ασύρματουkeyless συστήματος GEN 2.5, προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Η ενσωματωμένη κεραία HF λειτουργεί ενισχυτικά στο σήμα του πομπού, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου από αυτήν. Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή του, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιτρέπει τη λειτουργία και την αναγνώρισή του, ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή. Το κεντρικό ηλεκτρικό κλείδωμα ελέγχει τόσο τον κεντρικό διακόπτη, όσο και τη σέλα και το καπάκι της τάπας βενζίνης, με τις παραπάνω λειτουργίες να γίνονται πανεύκολα και με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έγχρωμη TFT οθόνη

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας (HD – HB), είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία που επιτρέπει μεγαλύτερη γωνία θέασης και διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, διαθέτει τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά, με ξεχωριστή θεματική προσέγγιση το καθένα. Πέρα από τις στάνταρ πληροφορίες που διαθέτει, συμπεριλαμβάνονται επίσης η ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες του TPMS, καθώς και πλήρης καταγραφή των δεδομένων της μοτοσυκλέτας –ακόμη και βλαβών- για να κρατάει ενήμερο τον αναβάτη για την κατάσταση του οχήματός του σε πραγματικό χρόνο.

Φωτιζόμενοι διακόπτες

Η V350 διαθέτει τους ποιοτικούς διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό, που ελέγχουν ηλεκτρικά το κάλυμμα της τάπας βενζίνης, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του τιμονιού, και το άνοιγμα της σέλας, ενώ διαθέτουν και αυτοί την πιστοποίηση IP67 για το επίπεδο της αδιαβροχοποίησης τους. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης και διπλή θύρα USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, με την κάθε θύρα να έχει δυνατότητα φόρτισης ισχύος 18W.

Δύο power modes

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα (ECU) προσφέρει δύο ξεχωριστές χαρτογραφήσεις για την απόδοση (ECO και SPORT), δίνοντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάλογα με το στιλ και το ρυθμό οδήγησης που επιθυμεί. Το ECO Power Mode έχει πιο ήπια απόκριση και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ το SPORT Power Mode με την πιο άμεση απόκριση και εκρηκτικότητα, ταιριάζει σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο όνομά του. Μία σημαντική ρύθμιση του συστήματος είναι πως όταν έχει γίνει η επιλογή του ECO mode, η ECU παρεμβαίνει και μεταβάλλει προσωρινά την χαρτογράφηση σε SPORT, όταν οι στροφές ξεπεράσουν τις 7.000, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τον πιο ζωηρό χαρακτήρα του κινητήρα, όταν για παράδειγμα θέλει να κάνει μια προσπέραση ή σε κάποια έκτακτη συνθήκη που μπορεί να προκύψει.

Τεχνολογία LED

Όλα τα φωτιστικά σώματα της V350 είναι τεχνολογίας LED, με το χαρακτηριστικό σχήμα του προβολέα να δίνει ακόμη περισσότερη έμφαση στο σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ευρεία και φυσική δέσμη φωτός σε όλο το οπτικό πεδίο του αναβάτη.

Δικάναλο ABS της Bosch

Σε ό,τι αφορά στα φρένα, αυτά αποτελούνται μπροστά από μία ακτινική δαγκάνα της ισπανικής J.Juan, που ανήκει πλέον στην εταιρία Brembo μετά την εξαγορά της, με τέσσερα έμβολα που συνεργάζονται με ένα δίσκο 320mm και πίσω από μία δαγκάνα και έναν ακόμη δίσκο 265mm. Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS της Bosch, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει.

Κινητήρας

Στα “σπλάχνα” της V350 βρίσκεται ο εντελώς νέος σχεδιαστικά μονοκύλινδρος, τετραβάβιδος, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, υγρόψυκτος κινητήρας (ίδιος με του 350Τ2), ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και μέγιστη ροπή 32,8Nm στις 7.500 στροφές αντίστοιχα, χάρη και στην υψηλή σχέση συμπίεσης με λόγο 12,3:1. Πρόκειται για έναν κινητήρα σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, με υπερτετράγωνες διαστάσεις 84,5mm x 62mm και σύστημα λίπανσης υγρού κάρτερ. Ο ψεκασμός προέρχεται από την τελευταία γενιά ψεκασμών της Bosch, διασφαλίζοντας τη σωστή διαχείριση καυσίμου, ενώ έχει αυξηθεί και η απόδοση της γεννήτριας με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας και των απαραίτητων διαστημάτων συντήρησης. Παράλληλα συνδυάζει και τη χαμηλή κατανάλωση, επιστρατεύοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μηχανουργικών κατεργασιών, επεξεργασίας μετάλλων και μεθόδους χύτευσης. Για παράδειγμα, ο χωρίς επίστρωση εσωτερικά κύλινδρος διαθέτει λεπτά τοιχώματα, χάρη στη μέθοδο χύτευσης του αλουμινίου που εξέλιξε το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυνατότητα για πιο φαρδιές διόδους ψυκτικού και κατ’ επέκταση καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος συμβάλλοντας στην προβλέψιμη σπορ συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στα κατεβάσματα των σχέσεων.

Τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου

Εντυπωσιακές είναι και οι χυτές ζάντες από ένα ελαφρύ κράμα αλουμινίου, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι η σχεδίασή τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το στιλιστικό προφίλ της μοτοσυκλέτας.

Ρυθμιζόμενα λεβιέ – αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη

Τα λεβιέ του πίσω φρένου και του κιβωτίου είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις (εμπρός-πίσω), έτσι ώστε ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει απόλυτα τη θέση οδήγησης στα μέτρα του, ανάλογα με το σωματότυπο και τις προτιμήσεις του.

Αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και στα πολύ όμορφα ανδιπλούμενα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, τα οποία “φωλιάζουν” στα πλαϊνά πλαστικά, δημιουργώντας μια ενιαία αισθητική.

Επανασχεδιασμένη εξάτμιση

Το τελικό της εξάτμισης που βγαίνει χαμηλά από την δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, είναι καλυμμένο πίσω από ένα όμορφο κάλυμμα που ταιριάζει στο στιλ της V350, διατηρώντας την εικόνα της “καθαρή”. Οι σωλήνες εξαγωγής και το τελικό έχουν επανασχεδιαστεί και είναι πλέον μεγαλύτερα σε μέγεθος, με καλύτερη ροή αέρα αλλά και μειωμένο ήχο προκειμένου να πληρούνται οι νέες προδιαγραφές, με ταυτόχρονα οφέλη στην κατανομή της ροής στις χαμηλές στροφές. Επίσης, πέρα από το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι επιτρέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας χαμηλά, συμβάλλοντας στη μεγάλη διάρκεια ζωής της εξάτμισης.

Αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι

Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση και στιβαρό σε αίσθηση μονόμπρατσο ψαλίδι, έχει κατασκευαστεί με την πιο εξελιγμένη μέθοδο χύτευσης του εργοστασίου. Χάρη στο συνδυασμό εξειδικευμένων υλικών και της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το αλουμινένιο ψαλίδι αποκτά την ακαμψία και τις μελετημένες ελαστικότητες ενός αντίστοιχου ατσάλινου, με σημαντικά όμως μειωμένο βάρος και τα αντίστοιχα οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Το πολύ όμορφης σχεδίασης ψαλίδι συνδυάζεται και με ένα φαρδύ πίσω ελαστικό διάστασης 180/55-17, που τονίζει τον power cruiser χαρακτήρα της V350.

Αναβαθμισμένες αναρτήσεις

Η V350 είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά εξαρτήματα υψηλού επιπέδου, όπως το ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο 43mm και το πίσω αμορτισέρ αζώτου-λαδιού με διάμετρο στα 52mm. Το πακέτο των αναρτήσεων διαθέτει τις ιδανικές ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις της συμπίεσης και της επαναφοράς, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, ακόμη και όταν υπάρχει φορτίο στη μοτοσυκλέτα.

Σύστημα ψύξης

Η V350 διαθέτει ένα ψυγείο με μεγάλη επιφάνεια, με αντίστοιχα μεγάλη απαγωγική ικανότητα και ένα αντίστοιχα μεγάλο βεντιλατέρ διαμέτρου 140mm, έτσι ώστε ακόμη και σε πολύ μικρές ταχύτητες να διατηρείται η θερμοκρασία εντός του πλαισίου των προδιαγραφών. Παράλληλα, λειτουργεί επικουρικά και ένα μικρότερο ψυγείο λαδιού.

Χαμηλό ύψος σέλας

Προσηλωμένη στο χαρακτήρα των cruiser μοτοσυκλετών η V350 προσφέρει ένα χαμηλό ύψος σέλας στα 765mm, έτσι ώστε να είναι προσιτή σε μια μεγάλη γκάμα αναβατών, συμπεριλαμβανομένου και του γυναικείου κοινού. Αναβάτες με ύψος μέχρι και 1,60, μπορούν να πατούν με ευκολία και τα δύο πόδια τους στο έδαφος, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη.

Νέο φιλτροκούτι και φίλτρο αέρα

Το φίλτρο και ο χώρος που φιλοξενείται (το φιλτροκούτι) έχουν επανασχεδιαστεί, με 30% μεγαλύτερη επιφάνεια και μία νέα σύνδεση προς όφελος και εδώ της ροπής, αλλά και του μειωμένου θορύβου που παράγει η μοτοσυκλέτα.

Η Daytona V350 θα πωλείται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή  των 4.595€ και θα διατίθεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε το site daytonamotors.gr/daytona_zontes/ και δείτε περισσότερα για την Daytona V350.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος, Υγρόψυκτος
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1 – DOHC / 4
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ 84.5 x 62
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ Υγρό Κάρτερ
ΚΙΒΩΤΙΟ 6 Ταχύτητες
ΙΣΧΥΣ 39,5ps / 9500rpm
ΡΟΠΗ 32,8Nm /7.500rpm
ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 3,071
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 14 L
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4 L/ 100km (WMTC3)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2080 x 860 x 1150
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1430mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 179mm
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 30°
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 765mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 188 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ 320mm
ΜΕ ΤΕΤΡΑΠΙΣΤΟΝΗ ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΠΛΕΥΣΤΗ ΔΑΓΚΑΝΑ
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ ΔΙΣΚΟΣ 265mm
ΜΕ ΠΛΕΥΣΤΗ ΔΑΓΚΑΝΑ ΕΜΒΟΛΟΥ 38.4mm
ABS ΔΙΚΑΝΑΛΟ
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΙΡΟΥΝΙ
(134mm/43mm)
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
MONOSHOCK
(56mm/52mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70ΖR17
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 180/55ZR17

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button