Επικαιρότητα

Τι ζητάει ο εμπορικός κόσμος από τον Δήμαρχο Καβάλας για τα έργα του Αγίου Νικολάου – Galaksias.com

Σε «δυσχερή έως τραγική θέση» βρίσκονται οι επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου της Καβάλας λόγω των εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου για το Kavala Open Mall στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Καβάλας, η Διοίκηση του Συλλόγου ζητά από τον Θόδωρο Μουριάδη «το ελάχιστο», που είναι η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη και λογαριασμούς ύδρευσης για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες.

Επιπρόσθετα, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων για τη δημιουργία του Open Mall, έτσι ώστε να μη σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις με την καλοκαιρινή περίοδο ante portas.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου στον Δήμαρχο Καβάλας:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Το έργο του OPEN MALL, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, δυστυχώς έχει συναντήσει απρόβλεπτα εμπόδια, τα οποία επιφέρουν τρομερή καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν επέλθει σε δυσχερή έως τραγική θέση. Έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και περιμένουν την αποκατάσταση της περιοχής, ώστε να λειτουργήσουν ξανά. Όλο αυτό το διάστημα όμως τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν και διογκώνονται.

Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για όλους αυτούς είναι η απαλλαγή όσων επιχειρήσεων πλήττονται από τους λογαριασμούς του νερού, από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, για όλο το διάστημα που το έργο ανάπλασης είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, επιβάλλεται άμεσος συντονισμός των υπηρεσιών που ασχολούνται με το έργο και να υπάρξει συνεχή επίβλεψη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωσή του, γιατί η θερινή και τουριστική περίοδος πλησιάζει και η εικόνα που θα παρουσιάζουμε ως πόλη, εάν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα θα είναι πολύ απλά τραγική.

Επίσης κατόπιν αυτοψίας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γούλα στο έργο που πρόκειται να ξεκινήσει στην περιοχή στις ΚΑΜΑΡΕΣ παρατηρήθηκαν κάποια πρακτικά ζητήματα που δυστυχώς δεν τα προβλέπει η μελέτη και έγιναν κάποιες καίριες επισημάνσεις.

Παρακαλούμε πολύ να τις λάβετε σοβαρά υπόψη και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να μην δυσχεραίνεται η λειτουργία των εκεί επιχειρήσεων και να μην υπάρχει ευρύτερη επιβάρυνση στην περιοχή.

Ευχαριστούμε και περιμένουμε λύσεις».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button