ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οι καταθέσεις της 12χρονης για τον Μίχο και τους άλλους βιαστές της – Galaksias Portal News

Η εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για μία υπόθεση που πάγωσε την Ελλάδα, για την κακοποίηση που δεχόταν αυτό το κορίτσι και την αρρωστημένη δράση των κατηγορούμενων.

Το ερώτημα είναι γιατί από ένα βούλευμα καταπέλτη κατά του Μίχου και τις καταθέσεις του κοριτσιού φθάσαμε σε αυτή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία που έστειλαν στο σκαμνί τους 26 κατηγορούμενους.

Το παραπεμπτικό βούλευμα ήταν ξεκάθαρο για την ασύλληπτη δράση του Μίχου:

Η «καλοσυνάτη» στάση του Μίχου να συνδράμει την οικογένεια της μητέρας (παροχή πίστωσης, προσφορά εργασίας, χαρτζιλίκι στο παιδί, κεράσματα στα αδέρφια της αναψυκτικών, παγωτών κλπ) εκτιμήθηκε από αυτήν ως πηγάζουσα από φιλόπτωχα αισθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την «ανθρώπινη» και προστατευτική αυτή συμπεριφορά του ο Μίχος (ο οποίος δώρισε στη μικρή και κινητό τηλέφωνο i–phone) κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Πλην όμως δεν άργησαν να φανούν οι πραγματικές προθέσεις του Μίχου για την 12χρονη. Μετά την πάροδο εβδομάδας περίπου (πάντα τον Απρίλιο του 2022) και ενόσω βρισκόταν στο κατάστημά του μόνος με το παιδί, που είχε μεταβεί εκεί για να καθαρίσει, το οδήγησε στην αποθήκη με την πρόφαση να «πάρουν κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουν. Εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά».

Ο Μίχος σύμφωνα πλέον με το βούλευμα στην επόμενη επίσκεψη της μικρής στο μαγαζί του δεν παρέμεινε μόνο στο επίπεδο των «χειροποίητων» γενετήσιων πράξεων αλλά με την απειλή ότι θα σκοτώσει την ίδια, την οικογένειά της και ότι θα διαδώσει στην γειτονιά προς διασυρμό της ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτή όπλων (πιστολιών και μαχαιριών) κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί την σε βάρος της τέλεση τη φορά αυτή κατά φύση συνουσίας.

Το σκεπτικό των δικαστών στο βούλευμα προέκυψε μέσα από στοιχεία και τις καταθέσεις του κοριτσιού που περιέγραφε τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του Μίχου αλλά και των άλλων αντρών.

Το κορίτσι από την πρώτη στιγμή της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης αποκάλυψε τη δράση του Μίχου. Ήταν 7 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η 12χρονη ξετύλιξε όλη τη φρίκη.

«Όταν δούλευα… και ήταν μία ημέρα να πάμε κάτω στην αποθήκη και να φέρουμε κάτι χαρτιά άρχισε να με χαϊδεύει ….και μετά με πήγαινε λίγο πιο κάτω και μετά με απείλησε ότι άμα το πω γιατί μου έδειχνε κάτι μαχαίρια και όπλα ότι θα με σκοτώσει ή εμένα ή την οικογένεια ή θα με κάνει ρεζίλι ότι τον ήθελα».

Ο εφιάλτης για το κορίτσι μόλις είχε ξεκινήσει. Στη συνέχεια περιγράφονται ασύλληπτες καταστάσεις για το κορίτσι με τον Μίχο να τη στέλνει και σε άλλους άνδρες ακόμα και οίκους ανοχής

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την κατάθεση του κοριτσιού για το που έδινε τα χρήματα από τα ραντεβού.

Παιδοψυχολόγος: Τι τα έκανες τα λεφτά;

12χρονη: Τα έδινα στον Μίχο

Ο Μίχος μου έλεγε να βλέπω αν με κοιτάει καλά καλά ο ένας περιπτεράς, μετά μου είπε να του ζητήσω το τηλέφωνο του.

Παιδοψυχολόγος: Ίδια χρήματα είναι και αυτός ;

12χρονη: Ναι.

Παιδοψυχολόγος: Κράταγες τίποτα ;

12χρονη: Όχι, τα έδινα όλα σε εκείνον.

Παιδοψυχολόγος: Να υποθέσω ότι τις φορές που δυσκολεύεσαι να πεις όνομα θα συμφωνήσουμε ότι εννοείς το Μίχο.

12χρονη: Ναι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της 12χρονης ο Μίχος ήταν εκείνος που εγκατέστησε την εφαρμογή blindchat στο κινητό της και την έστελνε ακόμα και σε γείτονες.

Η Εισαγγελέας – έχοντας στα χέρια της τις καταθέσεις της 12χρονης, των μελών της οικογένειας της που ισχυρίστηκαν ότι η συμπεριφορά της 12χρονης το επίμαχο διάστημα ήταν φυσιολογική και έτσι δεν είχαν υποψίες για την αρρωστημένη δράση του Μίχου, αλλά και την παραδοχή του 55χρονου ότι βρέθηκε ερωτικά μαζί της 4 φορές -τρεις στην αποθήκη και μία στο σπίτι του- ζητά να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη που προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η κατηγορία της μαστροπείας κατέπεσε στο δικαστήριο γιατί δεν αποδείχθηκε ότι ο 55χρονος «προωθούσε» το κορίτσι επί αμοιβής, δλδ δεν αποδείχθηκε ότι έπαιρνε λεφτά.

Επίσης ζητήθηκε η καταδίκη του για:

– οπλοκατοχή (είχε για δύο όπλα) και,
-κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία.

Η εισαγγελική πρόταση πάντως δεν αποτελεί απόφαση του δικαστηρίου και δεν δεσμεύει δικαστές και ενόρκους στην τελική τους ετυμηγορία που αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες ημέρες.

Ακόμα και αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτής ως έχει, τότε ο βασικός κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με βαριές ποινές, ακόμα και 15 – 20 έτη κάθειρξης.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στη «Ζούγκλα» ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και εκδίδει αποφάσεις με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζονται σε κάθε δίκη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button