ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη ως προς τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα των Τεμπών κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, παρήγγειλε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εν λόγω επίμαχη εισαγγελική διάταξη αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button