ΕνημέρωσηΟικονομία

Η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση μείωσης «κόκκινων» δανείων στην ΕΕ ο «Ηρακλής»

Ο «Ηρακλής» είναι η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση μείωσης «κόκκινων» δανείων στην ΕΕ και αποτελεί μοντέλο για άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Αυτό είναι ένα από τα κυριότερα συμπεράσματα του διαδικτυακού συνεδρίου το οποίο οργάνωσε το περίφημο CENTER FOR THE STUDY OF FINANCIAL INNOVATION (CSFI) του City του Λονδίνου με θέμα το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Προσκεκλημένοι ήταν ο Γιώργος Ζαββός , τέως υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Peter Sanfey ,Αν. Διευθυντής της EBRD του Λονδίνου , υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική και την διακυβέρνηση , Alex Muscatelli , Διευθυντής Fitch Ratings στην Φρανκφούρτη , επικεφαλής αναλυτής για τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Ελλάδας, Ισπανίας και Ιρλανδίας και η κα Vicky Pryce επικεφαλής οικονομολόγος στο Center for Economic and Business Research του Λονδίνου . Την συζήτηση συντόνισε ο Dr Andrew Hilton , Επικεφαλής του Center for the Study of Financial Innovation, κορυφαίου think tank στο City του Λονδίνου για τα θέματα των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών , καινοτομιών και επενδύσεων.

Ο κ. Sanfey είπε ότι ο Ηρακλής είναι ένα χρήσιμο μοντέλο για χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεγάλης σώρευσης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) κυρίως στον Ευρωπαϊκό Νότο. Ο κ Muscatelli σημείωσε ότι ο Ηρακλής ήταν ο άξονας της σημαντικής μείωσης των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα , ενώ ο Dr Hilton τόνισε ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εγχείρημα και μια από τις ριζοσπαστικότερες μειώσεις κόκκινων δανείων στην Ευρώπη . Ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι Ηρακλής είναι ένας επιτυχημένος μηχανισμός μείωσης συστημικών κινδύνων αλλά και διασποράς κινδύνων και δείχνει πως η τιτλοποιήσεις ως δυναμικό εργαλείο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των προβλημάτων της Τραπεζικής Ένωσης. Γι’αυτόν τον λόγο θα πρέπει να διευρυνθεί η χρήση τους για την επιτάχυνση της εμβάθυνσης της Ένωσης των Ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger