Υγεία & Διατροφή

Κυπελλούχος μετά από 40 χρόνια η Αθλέτικ Μπιλμπάο, νίκησε στα πέναλτι τη Μαγιόρκα (4-2) – Galaksias Portal News

Κυπελλούχος Ισπανίας μετά από 40 χρόνια στέφθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν οι μεγάλοι νικητές στον τελικό του Copa del Rey επί της Μαγιόρκα με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, σε έναν αγώνα που στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση δεν ανέδειξε νικητή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για 24η φορά στην ιστορία της η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγύρισε το τρόπαιο μπροστά σε 35.000 οπαδούς της στο στάδιο «Καρτούχα» της Σεβίλλης κι άλλους τόσους ίσως και περισσότερους έξω από αυτό. Ήταν το φαβορί πριν τον τελικό και στο τέλος, έστω και μέσα από ένα πραγματικό θρίλερ κατάφερε να κατακτήσει έναν τίτλο, που τόσο πολύ ήθελε και κυνηγούσε όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η Μαγιόρκα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, οι παίκτες του Αγκίρε τα έδωσαν όλα, αλλά λύγισαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου έχασαν δύο (το ένα άουτ και το άλλο απέκρουσε ο Αγκιρεθαμπάλα), με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2003, όταν πανηγύρισαν το μοναδικό κύπελλο της Ιστορίας τους με το 3-0 τότε επί της Ουέλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις φορές η Μπαρτσελόνα, μία η Ατλέτικο Μαδρίτης και μία η Σοσιεδάδ εμπόδισαν την Αθλέτικ Μπιλμπάο από το να πάρει την κούπα, μετά το 1984. Οι οιωνοί εφέτος ήταν με το μέρος της ομάδας του Βαλβέρδε και επαληθεύτηκαν…

Η Μαγιόρκα προηγήθηκε στο 21΄. Μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ροντρίγκεθ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Αγκιρεθαμπάλα για το 1-0.

 

Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Αθλέτικ δεν ήταν καθόλου απειλητική, αλλά στις καθυστερήσεις έφτασε πολύ κοντά στην ισφάριση δύο φορές. Αρχικά με τον Νίκο Γουίλιαμς ν΄ αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Γκρέιφ κι αμέσως μετά με τον Γκουρουθέτα να σουτάρει άουτ.

Στο β΄ μέρος, όμως, οι Βάσκοι μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν και τα κατάφεραν στο 50΄ με το εξαιρετικό τελείωμα του Σανσέτ μετά από την πάσα ακριβείας του Νίκο Γουίλιαμς, του κορυφαίου παίκτη τους στον τελικό.

 

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου είχαν από μία σπουδαία ευκαιρία. Στο 102΄ από το φάουλ του Μουνιαΐν, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 112΄ το πλασέ του Νίκο Γουίλιαμς δεν κατέληξε στα δίχτυα μετά τη σωτήρια επέμβαση του Μαφέο (έβαλε την προβολή και η μπάλα έφυγε κόρνερ).

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά της Μαγιόρκα να πλησιάσει στο γκολ, αλλά ο Αγκιρεθαμπάλα έκανε σωτήρια απόκρουση στην κεφαλιά του Μουρίκι.

Η διαδικασία των πέναλτι

 

Μουρίκι 1-0

Ραούλ Γκαρθία 1-1

Μορλάνες (Απόκρουση Αγκιρεθαμπάλα)

Μουνιαΐν 2-1

Ράντονιτς Άουτ

Βέσγκα 3-1

Σάντσεθ 3-2

Μπερενγκέρ 4-2

 

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες, Μπερτσίτσε (105’+1 Λέκουε), ντε Γκαλαρέτα (80′ Ουνάι Γκόμεθ), Πράδος (46′ Βέσγα), Ι . Γουίλιαμς (91′ Μπερενγκέρ), Σανσέτ (91΄ Μουνιαΐν), Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (91′ Γκαρθία)

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Γκρέιφ, Γκονζάλες, Βαλιέντ (91΄ Μαφέο), Ράιγιο, Κοπέτε (105′ +3 Νάσταζιτς), Λάτο (111′ Βαν ντερ Χέιντεν) , Νταρντέρ (62΄ Μορλάνες), Ροντρίγκεθ (74′ Ράντονιτς), Λάριν (62΄ Σάντσες), Μουρίκι

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button