ΑθλητικάΕνημέρωση

Η δύσκολη αποστολή της Μπάγερν Μονάχου και η κατάρα που σπάει για την Παρί Σεν Ζερμέν

Το Champions League επιστρέφει στη δράση με τους αγώνες ρεβάνς για τη φάση των “16” της διοργάνωσης. Απόψε (5/3) σφραγίζονται τα πρώτα δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά με τους αγώνες Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο και Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπάγερν που βρίσκεται σε κρίση, θα πρέπει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση απέναντι στη Λάτσιο μετά την ήττα στη Ρώμη (1-0), απόψε στο ξεκίνημα των ρεβάνς στη φάση των «16» του Champions League, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Παρίσι κόντρα στη Σοσιεδάδ.

Αγνώριστη εδώ και ένα μήνα, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε κρίση. Ηττημένη τρεις φορές στους πέντε τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις, έμεινε δέκα βαθμούς πίσω από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την κορυφή στην Bundesliga.

Αποκλεισμένη από σύλλογο της 3ης κατηγορίας, τη Σααρμπρίκεν (2-1), στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας, ηττημένη τον Αύγουστο στο Σούπερ Καπ Γερμανίας από τη Λειψία (3-0), η Μπάγερν κινδυνεύει να τελειώσει τη σεζόν χωρίς ούτε ένα τρόπαιο.

Είναι ήδη επίσημο ότι ο προπονητής της Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σεζόν, αλλά ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει κάνει θαύματα στο παρελθόν στο Champions League, κερδίζοντας αυτό του 2021 επικεφαλής μιας Τσέλσι που δυσκολευόταν όταν έφτασε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Χωρίς τον Νταγιό Ουπαμεκανό, που αποκλείστηκε επειδή ήταν «υπεύθυνος» για το νικητήριο πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε στον πρώτο αγώνα, η Μπάγερν βασίζεται στην ευρωπαϊκή της τεχνογνωσία για να αποφύγει να χάσει τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2019 και τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ (3 -1/ 0-0). Αλλά και η Λάτσιο δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας ηττηθεί στους δύο τελευταίους αγώνες της στη Serie A, και βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης στην Ιταλία.

Σπάει την κατάρα η Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει περισσότερα περιθώρια από την Μπάγερν, αλλά χαρακτηρίζεται από…εσωστρέφεια, αφού ο Κιλιάν Μπαπέ δεν έχει παίξει πλήρως τα τρία τελευταία ματς του συλλόγου.

Ο σταρ, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, και ο προπονητής Λουίς Ενρίκε έδωσε τις εξηγήσεις τους (σ.σ: πρέπει να μάθουμε να παίζουμε χωρίς τον Μπαπέ), αλλά η δυσφορία παραμένει.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τέσσερα γκολ) θα πρέπει ωστόσο να είναι παρών για να προσπαθήσει να αποτρέψει την Παρί Σεν Ζερμέν από το να χάσει το τρένο των προημιτελικών για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button