Επικαιρότητα

Η πόλη-σταυροδρόμι της Βόρειας Ελλάδας – Δείτε περισσότερα – Galaksias.com

 

 

 

Σταυροδρόμι μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, Ελλάδας και Βαλκανίων, η Κοζάνη δεν είναι μια πόλη που επιδεικνύει προκλητικά τις αρετές της. Με τα νεοκλασικά της κτήρια, τα αρχοντικά της, την συνύπαρξη του σύγχρονου με το κλασικό και του οθωμανικού με το χριστιανικό, η πόλη που στέκει περήφανη ανάμεσα σε τρία ξεχωριστά βουνά, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να την ανακαλύψουν σταδιακά.

«Τοποθετημένη» ανάμεσα στις οροσειρές του Βερμίου, του Βούρινου και των Πιερίων και σε υψόμετρο 720 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, η Κοζάνη απέχει από τη Θεσσαλονίκη μόλις 125 χλμ., μια απόσταση που καλύπτεται οδικά σε μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη και 5 ώρες από την Αθήνα, από την οποία τη χωρίζουν 472 χλμ.

Μια βόλτα στην πόλη θα πρέπει να έχει ως αφετηρία το ιστορικό της κέντρο, τόπο συνάντησης και διάδρασης των ανθρώπων της πόλης και εστία των πανέμορφων, αναστηλωμένων αρχοντικών της. Η Πλατεία Νίκης είναι ακριβώς στο επίκεντρο, αφού φιλοξενεί πολλά νεοκλασικά κτήρια της Κοζάνης, όπως το διατηρητέο ξενοδοχείο Ερμιόνιον (που χτίστηκε το 1931), το Δημαρχείο και το παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

περισσότερα εδώ 

www.travel.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button