Τρόπος Ζωής

Η Ρωσία ελπίζει ότι η στήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο θα περιοριστεί λόγω των προεδρικών εκλογών του 2024 – Galaksias Portal News

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία ελπίζει πως ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2024, θα αποδυναμωθεί η στήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στη χώρα του.

Οι Ρώσοι «υπολογίζουν στις αμερικανικές εκλογές (…) μολονότι έχουμε μια αμοιβαία, δικομματική υποστήριξη» εκ μέρους των ΗΠΑ, είπε ο Ζελένσκι, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες φωνές εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος «που λένε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να μειωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης έτοιμος να οργανώσει εκλογές στη δική του χώρα, εν καιρώ πολέμου, «εάν το χρειάζεται ο λαός».

«Είμαι έτοιμος για τις εκλογές. Είμαστε έτοιμοι (…) αν το χρειάζεται ο λαός μας» είπε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.

Πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία ήταν προγραμματισμένο να οργανώσει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button